Kemma.hu videó

2024.04.01. 14:23

Locsolásra váró hölgyeket öntöztek meg a sárisápi tűzoltók +fotók, videó

Festett tojást, süteményt, sőt még szalagot is kaptak jutalmul a sárisápi önkéntes lánglovagok, akik húsvéthétfőn megöntözték a Sárisápon élő hölgyeket. A többéves hagyománnyal bíró tűzoltólocsolás sokak napját bearanyozta.

Walczer Patrik

Húsvét másnapjának reggelén az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) legényei egyenruhát öltöttek magukra, hogy a települést bejárva meglocsolják a hervadozó lányokat, hölgyeket. A csapat két feldíszített járművel, Annavölgy felől a Fő úton indult útnak, érkezésüket a hangosbemondóból szóló locsolóvers jelezte a lakosoknak. A tűzoltólocsolásról egyébként folyamatosan tájékoztatták a lakosokat az ÖTES közösségi oldalán is, így tudták, hogy mikor merre járnak az egyenruhások.

Festett tojást, süteményt, sőt még szalagot is kaptak jutalmul a sárisápi önkéntes lánglovagok, akik húsvéthétfőn megöntözték a Sárisápon élő hölgyeket. A több éves hagyománnyal bíró tűzoltó-locsolás sokak napját bearanyozta.
Porták előtt öntözték meg a locsolásra váró hölgyeket a sárisápi tűzoltók
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Locsolásért tojás és szalag is járt

Sokan a porták előtt állva várták a tűzoltókat, fiatalok és szépkorúak is megköszönték a locsolást. Egyébként az egyesület a pandémia első évében, vagyis 2020-ban honosította meg ezt a szokást Sárisápon, azóta a hölgyek tudják: ha más nem is, a falut védő önkéntes tűzoltók érkezésére biztosan számíthatnak majd. 

A csapat a hagyományokat folytatva tükörszárra kötött szalagokat is gyűjtött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában