Hungarocell

2024.03.07. 08:58

Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők akcióban: ennyi szeméttől szabadították meg a környezetet

Újra szükség volt a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) áldozatos munkájára. Ezúttal illegálisan lerakott hungarocellre hívták fel a figyelmüket, amit azonnal fel is számoltak.

Körtvélyfáy Dina

A Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Facebook oldalán olvasható, hogy több lakossági megkeresést is kaptak arról, Bélapusztánál, Komárom és Mocsa határán nagy mennyiségű hungarocell hulladékot raktak le.

A Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők húsz zsák szemetet szedtek
A Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők húsz zsák szemetet szedtek
Fotó: Fehérvári Dávid / Forrás: Facebook

A kis csapat ötven perc alatt csaknem húsz zsákot töltött meg hulladékkal, amelynek fele csak hungarocell volt.

– Sajnos, hiába kerestünk nem találtunk nyomot az elkövetőkre vonatkozóan – írta a KÖSZ. – Nagyon bosszantó, hogy 2024-ben még mindig vannak olyanok, akik így próbálnak meg a házfelújításuk során keletkezett hulladéktól megszabadulni.

Hozzátették, számos opció van az ilyen jellegű hulladék leadására, ráadásul a gyártó/forgalmazó sok esetben visszaveszi a maradékot. Ha mégsem, a hulladékgyűjtő udvarokban is nagy valószínűséggel átveszik az ilyen jellegű szemetet.

– Nem a lustasággal van baj, hanem a nemtörődömséggel és az igénytelenséggel, ugyanis látszik, hogy ideje és energiája volt arra, hogy összegyűjtse autóra tegye és kivigye a természetbe – fogalmaztak. –Szerencsére egyre ritkábban találkozunk ilyen esetekkel, de ezért kell nyitott szemmel járni, hátha egyszer nyakon lehet csípni az elkövetőket! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában