Visszapillantó

2024.01.02. 08:07

Nagyberuházások hónapja volt a június

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is visszatekintünk az év legfontosabb eseményeire a 24 Órában és a kemma.hu-n megjelent tudósításokból válogatva. Ezúttal júniust vesszük górcső alá.

Kemma.hu

Gál Csaba nyerte az időközi választást

Gál Csaba nyerte az időközi önkormányzati képviselőválasztást a 2-es számú, alsógallai, óvárosi körzetben. Gál Csaba összesen 963 szavazatot kapott, ami az 1709 érvényes voks 56,35 százalékát jelentette. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a körzet eddigi önkormányzati képviselője (és a város korábbi polgármestere), Schmidt Csaba márciusban elhunyt.

Egészségcentrumot adott át a Suzuki

Egyedülálló egészségközpontot adott át a Magyar Suzuki Esztergomban, ahol a vállalat munkavállalóinak ingyenesen biztosít majd a különböző diagnosztikai vizsgálatok mellett 15 féle járóbeteg szakellátást – tudatta közleményben a cég. A Suzuki Egészségút-programmal a Magyar Suzuki célja, hogy komplex szolgáltatással gondoskodjon a munkavállalói egészségéről. 15 féle járóbeteg szakellátást (mint például bőrgyógyászat, belgyógyászat, kardiológia, endokrinológia stb.) és különbféle diagnosztikai vizsgálatokat (mint például hasi és nyaki ultrahang; terheléses EKG stb.) biztosítanak a suzukis munkavállalóknak, függetlenül attól, hogy gyártósori vagy irodai munkát látnak-e el. Az ellátás költségét a vállalat finanszírozza.

Új diákpolgármester választottak

Megválasztották Tatabánya új diákpolgármesterét. A  legtöbb szavazatot Pontos Kíra, a Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola tanulója kapta. Kíra fontosnak tartja a környezetvédelmet, több szemétszedéssel kapcsolatos akciót tervez, majd szeretne adománygyűjtést is szervezni a rászorulóknak – hangzott el megválasztását követően.

Sikeres évad után díjeső a színházban

A közönség szavazatai alapján az évad legjobb előadása Joe Orton bohózata, a Polgárkukkantó lett Guelmino Sándor rendezésében – derült ki a tatabányai Jászai Mari Színház évadzáróján. Az évad legjobb színésznőjének járó díjat Szakács Hajnalka, az évad legjobb színészének járót pedig Crespo Rodrigo vehette át. A társulat szavazatai alapján Szakács Hajnalkának az évad legjobb női alakításáért, Mikola Gergőnek pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat adták át. A 24 Óra és a Kemma.hu közönségszavazását is Mikola Gergő nyerte.

Tovább javulhat az ellátás biztonsága

Átadták az új transzformátorállomást Kisbéren. Az E.ON Hungária Csoport az Európai Unió által támogatott, határon átnyúló együttműködésben megvalósuló Danube InGrid projektnek köszönhetően 2025-ig megerősíti és bővíti az Észak-Dunántúl áramhálózati infrastruktúráját. Ez jelentős kapacitásbővülést teremt, új ügyfelek és további napelemes rendszerek hálózatra csatlakozását teszi lehetővé, amely újabb fejlesztéseknek nyit teret. Továbbá a környező térségben is javul az energiaellátás minősége.

Új munkahelyeket teremtenek Ácson

Mintegy 520 milliárd forintos óriásberuházással 900 új munkahelyet hoz létre a kínai Huayou Cobalt, amely Ácson építi fel első európai üzemét, ahol katódot fog gyártani elektromos akkumulátorokhoz – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető közölte, hogy a lítium-ion akkumulátorok és új kobalt anyagok fejlesztésére és gyártására szakosodott csúcstechnológiai cég kapacitása évente körülbelül százezer tonna lesz.

Díjakkal ismerték el kitartó munkájukat

2023-ban Szűcs Béla Albert író, újságíró kapta a díszpolgári címet a Duna-parti városban. Az Ácsi Vigasságok első napján tartott ünnepi testületi ülésen több városi elismerést is átvehettek azok, akik sokat tettek településükért.

Átadták a modern padlógyártó üzemet

A Graboplast Zrt. átadta az 1,1 milliárd forintos beruházásból készült új műanyag padlókat gyártó üzemét Tatabányán. Az innovatív technológiával dolgozó gyár 90 százalékban hasznosítja a műanyag padlóburkolatok előállításánál keletkező hulladékot, és így a jövőben ezekből, illetve ásványi alapanyagból készülő, ragasztó nélkül fektethető, egymásba kapcsolható elemekből álló padlólapokat gyártanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában