Balesetveszély

2024.01.24. 17:25

„11 lemezt vettünk ki a gumiból” - sokkolták a kamionost az M1-esre hulló vasdarabok

Tizenegy darab fémtörmeléket vett ki az egyik kamionos a kerekeiből kedden reggel, az M1-es autópályán.

Kemma.hu

Szanaszét szabdalták a kamion gumiját a fémdarabok

Forrás: tenyek.hu

Megszólalt a TV2-nek az egyik kamionsofőr, akinek mintegy 400 ezer forintos kárt okoztak egy, az M1-es autópályán haladó kamionról lehulló fémtörmelékek kedden reggel. Valusz Erik a Tényeknek elmondta, hogy először azt hitte, jég van az úton, mert valami úgy ropogott a kamion alatt. Nem állt meg egyből, de gyanús lett neki, hogy sorra húzódnak le a járművek. 

– Megálltam a következő benzinkút parkolójában, akkor vettem észre, hogy van egy defektem a pótkocsin. Tizenegy darab lemezt vettünk ki a gumikból – mondta a kamionsofőr, aki szerint óriási szerencse, hogy nem történt baleset. 

Tóth Rudolf autómentő is segített a defektet kapott járművek mentésében. Ő összesen 44 autóról tudott, amihez segítséget kértek, ők ebből hatot tudtak elszállítani. 

Nagy vágások keletkeztek a gumin
Nagy vágások keletkeztek a gumin
Forrás: tenyek.hu

Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt: több kilométeres torlódás alakult ki január 23-án, kedden reggel az M1-esen, mivel a 74-es kilométernél egy teherautóról vasdarabok hullottak a burkolatra. A takarítás miatt a külső sávot lezárták. A lehullott vasdarabok miatt 50 autó is defektet kapott. A Kemma.hu-nak megszólalt Bukor Milán is, aki testközelből nézte végig az autópályán lévő állapotokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában