Defekt

2024.01.23. 11:38

Majd 50' autó kapott defektet az M1-esen: fotókon mutatjuk, most mi a helyzet

Mintegy 50 autó is defektet kapott az M1-es autópályán kedd reggel. Az autómentő szerint nem lesz egyszerű a mentésük.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk: több kilométeres a torlódás az M1-esen Tata és Komárom között. Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé a 74-es kilométernél egy teherautótól vasdarabok hullottak a burkolatra. A takarítás miatt a külső sávot lezárták. A lehullott vasdarabok miatt 50 autó is defektet kapott, így még nagyobb dugóra lehet számítani. Az utinform.hu szerint több kilométeres torlódás alakult ki a pályán. A vármegyei rendőrkapitányság kérdésünkre megerősítette, hogy több autó is defektet kapott a törmelékek miatt. 

MKIF Zrt. - Az ország útja hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a defektes autók száma már közelít a félszázhoz. 

A Kemma.hu megtalálta az egyik autómentőt, aki segített a pórul járt autók elszállításában. 

– Mivel az új autók többségének nincs pótkereke, ezért a kedd reggeli autópályán defektet kapott járművek kilencven százalékát el kellett szállítani. Sok volt a flottás, céges jármű is – árulta el a tatabányai Sze-Mo Welt Kft. tulajdonosa, Gábor, akit az autó asszisztencia hívott ki a helyszínre. A szakember elmondta, hogy ilyen esetekben próbálnak minél előbb eljutni a járműhöz, hogy újra megindulhasson a forgalom. 

– Az egyik lehetőség, hogy úszunk az árral és beállunk a sorba, és így lassan elérünk ahhoz a defektes járműhöz, amihez a segítségünket kérték. De az ilyen kivételes esetekben, arra is van lehetőség, hogy a rendőrséggel egyeztetve a leálló sávban próbálunk eljutni a balesetig – magyarázta az autómető, aki szerint az autópályán több száz méteren keresztül voltak szanaszét szóródva a ripityára tört lemez darabok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában