Kábítószer

2024.04.29. 08:27

Sárga tabletták a fagyasztóba, a hamis személyi a vécébe - mégis kattant a bilincs

A Tatabányai Törvényszéken április 29-én, hétfőn tanú kihallgatások, esetlegesen perbeszédek várhatók annak a többszörösen büntetett férfinek a tárgyalásán, aki 1746 darab sárga tablettát rejtegetett. Amikor a drog miatt lebukott, külföldre akart szökni az igazságszolgáltatás elől.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2022. március 16. előtt, ismeretlen személytől megszerzett nem kevesebb, mint 1746 darab, összesen 777,88 gramm nettó tömegű sárga színű tablettát, hozzá 119,68 gramm nettó tömegű sárga színű tabletta törmeléket, valamint 1272,57 gramm tömegű amfetamin és kreatin tartalmú por állagú anyagot. A vádlott a tablettákat és a darabokat tartalmazó két csomagot az élettársa komáromi családi házának padlásán, míg a por állagú drogot tartalmazó két csomagot a ház garázsában lévő fagyasztóládában tartotta.

A rendőrök 2022. március 16-án, házkutatás során megtalálták és lefoglalták az elrejtett csomagokat. A kábítószerek összesített tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 352,5 százaléka. A vádlott 2022. május 23. napját megelőzően, ismeretlen személyt arra bírt rá, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen neki azért, hogy a folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztés büntetések végrehajtása elől külföldre szökhessen. A vádlott ezt a hamis közokiratot a 2022. május 23-i előállítása alkalmával – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a vécélefolyóba dobta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában