Megható pillanatok

2023.12.13. 15:53

Ukrán gyerekeké is lett az oroszlányi Mindenki Karácsonya

Háromszáz gyermek arcára csalt mosolyt az idén is a Vöröskereszt oroszlányi szervezete a Mindenki Karácsonyán. A rendezvény megható pillanata volt az ukrán kisgyermekek műsora.

Wágner Zsanett

A Mindenki Karácsonya tényleg mindenkié lett

Forrás: oroszlany.hu

Szép hagyomány a bányászvárosban, hogy a Vöröskereszt az ünnepek előtt ajándékkal kedveskedik az iskolás és nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeknek. Az idén 300, leginkább hátrányos helyzetű kisiskolás vehetett részt kedden a Vöröskereszt által szervezett 24. Mindenki Karácsonyán a Kölcsey színháztermében – írja az oroszlany.hu.

A rendezvényen Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket, majd saját karácsonyi emlékeit felidézve mesélt az ünnepről, az ajándékokról és a szeretetről. Ezt követően a Silhouette Balett növendékei adtak varázslatos ünnepi műsort.

A programot a Vöröskereszt által fenntartott ukrán menekültszállóban élők, gyerekek és felnőttek közös műsora zárta, amelyben az Önkormányzati Szociális Szolgálat megbízott szakemberei segítettek. A zömében magyarul nem író és olvasó gyerekek már hetek óta tanulták a dalokat, verseket, hogy büszkén mutathassák be azokat oroszlányi társaiknak.

A kedves és megható műsorszámot közös éneklés zárta. A rendezvény végére meglepetésként betoppant a Mikulás is egy krampusz kíséretében, és minden gyermeket megajándékozott egy-egy édességeket tartalmazó csomaggal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában