Több busz lesz

2023.10.02. 17:26

Utazók figyelem! Változik a pótlóbuszok megállási rendje a Tatabánya-Budapest vasútvonalon

Október másodikától az utasforgalom alakulását és az utasok kéréseit, igényeit figyelembe véve változik a pótlóbuszok bicskei megállási rendje, több helyen biztosítva fel- és leszállási lehetőséget.

Szőts István

Ahogy arról már beszámoltunk, szeptember 18-án megkezdődött a hegyeshalmi fővonalon a Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása. A munkálatok miatt jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje október 26-ig. A fennakadások és késések enyhítése miatt a MÁV most további járműveket állít forgalomba – derült ki a közleményükből.

A gyorsabb eljutás érdekében Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok is közlekednek Z10-es jelzéssel, amelyek Bicske vasútállomástól indulnak és oda érkeznek. A délutáni csúcsidőben bővül az X10-es járatok száma. 

Az S10-es és S12-es személyvonatok helyett eddig háromfajta, eltérő megállási rendű pótlóbusz közlekedett, hétfőtől munkanapi csúcsidőben az új Z10-es jelzésű pótlóbuszok, reggel pedig két, Bicske és Tatabánya közötti S101-es pótlóbusz bővíti a választási lehetőségeket, kényelmesebbé, gyorsabbá téve az eljutást Bicskéről – közölte a vasúttársaság.

Az autóbuszok mindkét irányban megállnak Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, a Műszaki áruház buszmegállóban, valamint az Általános iskola helyi buszmegállóban és Herceghalom vasútállomás buszmegállójában – áll a közleményben.

A délutáni csúcsidőben három buszjárattal bővül a Budaörsről Tatabányára tartó X10-es viszonylat, Törökbálinton pedig könnyebben megközelíthető helyen, a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás autóbusz-megállónál állnak meg a pótlóbuszok – írta a MÁV

Továbbra is közlekednek a Budaörs és Tatabánya között minden állomást és megállóhelyet érintő S10, S12-es jelzésű buszok, a Budaörs és Biatorbágy közötti közvetlen, köztes megállás nélkül közlekedő buszok, valamint a Budaörs és Tatabánya között csak Bicskén megálló X10-es jelzésű buszok, amelyek 4 járattal bővülnek a délutáni csúcsidőben, és ezentúl az X10-es járatok megállnak Bicskén a Műszaki áruháznál is.

Az S10-es és S12-es vonatok helyett csúcsidőben és napközben 30 percenként, azonkívül 60 percenként minden megállót érintő pótlóbuszok közlekednek Budaörs és Tatabánya között. Napközben 60 percenként X10-es expressz pótlóbuszok közlekednek bicskei megállásokkal, illetve az S10-es céljáratok Budaörs és Biatorbágy között 30 percenként járnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában