Produkció

2023.09.30. 11:52

A tatárjárásról készülő kalandfilm részleteit láthatta az oroszlányi közönség

Világhírű színészek is játszanak a csaknem 40 milliárdos költségvetésű produkcióban a tatárjárásról.

Kemma.hu

A tatárjárás idejében játszódik a készülő mozifilm

Forrás: zaol.hu

A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünnepeljük „A magyar dráma napját” annak emlékére, hogy 1883-ban ezen a napon volt Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A jeles nap alkalmából a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár, valamint az oroszlányi Rákóczi Szövetség ankétot szervezett, melynek vendége Sipos Kornél producer és Soós Péter filmrendező volt. A két neves szakemberrel Nagy Csaba, a civil szervezet elnöke beszélgetett.

A rendezvény első részében szóba került a dráma műfaj szerepe és jelentősége, a filmezés világa, a színészekkel való együttműködés, és nem utolsósorban az Oroszlányba is évek óta ellátogató Mozgó Mozi filmvetítés sorozata is.

Ezt követően a vendégek beszéltek az 1242 - A Nyugat kapujában című történelmi kalandfilmről. Átéléssel beszéltek az alaptörténetről, mely a tatárjárás idejében zajlik, továbbá a forgatások nem mindennapi helyszíneiről. – Egy magyar, de világtörténelmi jelentőségű esemény mozifilm feldolgozására vállalkozunk. Beláthatatlan következményekkel járt volna, ha 1242 telének végén Batu kán nem fordítja vissza seregeit Esztergom alól, hanem folytatja az előrenyomulást. Filmünk az izgalmas szórakozás mellett gondolkodásra ösztönzi a nézőt Batu kán döntésének okairól. Büszkék vagyunk, hogy a teljes forgatási kreatív és szakmai magyar stáb mellett a szerepekre több neves külföldi színész és az utómunkára elismert, nemzetközi szakemberek mondtak igent – vallja az 1242 - A Nyugat kapujában címmel készülő akció-dráma alkotócsapata.

A rendező örömmel erősítette meg azon korábbi híreket, hogy a szerepekre több neves, világhírű külföldi színész, az utómunkára pedig elismert, nemzetközi szakemberek mondtak igent. Így Kevin Spacey, aki egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja. Christopher Lambert egy agg magyar kereszteslovag szerepét vállalta el, Eric Roberts szintén magyar harcost, Ákos kapitányt alakítja. A film jeleneteit már felvették, csak az utómunka van hátra. Úgy tudjuk, hogy csaknem 40 milliárd forintos költségvetésű film született, jelentős állami támogatással. Végezetül a szépszámú hallgatóság nagy örömére egy-egy rövid részletet be is mutattak a forgatás körülményeiről és a film főbb jeleneteiből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában