Kemma.hu videó

2023.08.26. 13:02

Most már tényleg jár a neszmélyi komp, videós bizonyítékunk is van róla

Hosszabb kálvária után úgy tűnik helyre állt a világ rendje Neszmély és Dunaradvány között.

Kemma.hu

Ismét üzemben a hajó

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sz. A.

Hetekig nem járt a június végén átadott új komp Neszmély és Dunaradvány között. Augusztus 26-án, szombaton reggel azonban vége szakadt a várakozásnak, és újfent megindult a hajós közlekedés a Dunán. A Kemma.hu ezúttal is kiment a helyszínre megnézni, hogy igazak-e a hírek, és örömmel láttuk, hogy ezúttal semmi gondot nem tapasztaltunk a komp működésében.

Az újraindulást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya is tudatta velünk e-mailben:

Le se merjük írni, de ma reggel óta folyamatosan megy a neszmélyi komp. Erről az utinform.hu oldalunkon a hírekben és a kompok aloldalon tájékoztattuk a közlekedőket. Az üzemeltetővel azon dolgozunk, hogy ez így is maradhasson. Köszönjük az autósok, kerékpárosok, térségben élők türelmét és megértését, amit a kompszolgáltatás szüneteltetése alatt tanúsítottak.

Mint ahogyan arról pénteken beszámoltunk, örömmel fogadtuk a hírt, hogy visszatért és a kikötőben van a Neszmély nevű új komp. Ezért ki is mentünk a helyszínre aznap reggel, hogy tanúi legyünk annak a ritka látványnak, amint a 2 hónapja átadott komp az utasaival a fedélzetén kihajózik Dunaradvány felé. Azonban a komp legnagyobb bánatunkra továbbra sem üzemelt.

Ezt követően nem sokkal gyors választ kaptunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től, arra a kérdésünkre, hogy miért nem indult be mégsem a kompközlekedés, akik úgy fogalmaztak, hogy úgy látszik, a Neszmély komp a Magyar Közút kriptonitja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában