Kemma.hu videó

2023.08.26. 19:55

Kitüntették a vármegyei rendőrfőkapitányt az Országos Vadásznapon +fotók, videó

A Vértes Kapuja Rendezvényközpont adott otthont szombaton az Országos Vadásznapnak.

Kemma.hu

A 10 órakor kezdődő megnyitón a zászlóbehozatal után, Csákai László református lelkipásztor áldotta meg a vadásznapot. A vendégeket Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr. Kovács Zoltán főszerkesztő, Nimród Vadászújság, valamint Bencsik János országgyűlési képviselő.

Dr. Jámbor László az Országos Magyar Vadászkamara elnöke nyitotta meg hivatalosan is az Országos Vadásznapot. A program a kitüntetések és elismerések átadásával folytatódott. Farkas Gábor r. dandártábornok, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének munkáját a Magyar Természeti-Vadászati Örökségért érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el.

A nap folyamán különböző előadásokat láthattak és hallhattak az érdeklődők, úgy mint a rendőrkutya-, vadászkutya-, kürt-, szarvasbőgő-, csalsíp-, és solymászbemutatók. Továbbá tájékoztatást kaphattak a fegyvertartás szabályairól. Ezenfelül egész napos programokkal várták a kicsiket is, mint például ugrálóvár, népi fajátékok, arcfestés, gyermekfoglalkoztató. De természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában