Ünnepség

2023.05.20. 18:36

Csülkös bográcsételekkel is versenyeztek a bánhidai majálison +fotók

A Bánhidai Baráti Kör Egyesülete hirdette meg családi majálisát, ahol többek között főzőverseny is volt.

Kemma.hu

Jó időben készült a csülök

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Hagyományteremtő szándékkal hirdette meg családi majálisát a Bánhidai Baráti Kör Egyesület. A program egyik legizgalmasabb eleme a főzőverseny volt, ahol tucatnyi csapat mérte össze tudását a Puskin Művelődési Ház szomszédságában lévő betonos sportpályán kialakított standokon. 

Főként bánhidai közösségek, intézmények kapcsolódtak be a versengésbe, ahol csülkös bográcsétel elkészítése volt a feladat. Ehhez a fő összetevőt megkapták, az egyedi ízek kialakításához szükséges titkos fűszerezésről mindenki maga gondoskodott. A zsűri, élén Pásku Tiborral, a Benyó Húsbolt vezetőjével, az ízek mellett a tálalást is értékelte. Készültek pörköltek, levesek, különleges fűszerezésű egytálételek és néhányan káposztával, vagy babbal is megbolondították a csülköt. Finom illatok lengték be Bánhida központját.

A verseny alatt családi programok, játszóház is várta a fiatalokat, de meg lehetett kóstolni többféle ízben a kürtőskalácsot, vagy a fűszeres borokat, de sült kolbászt is vásárolhattak a látogatók. 

A délutáni eredményhirdetésre a legtöbb kondér már szinte ki is ürült. A csapatokkal érkező baráti társaságok hamar elfogyasztották az ízletes étkeket. A színpad mellett Visegrádi József, a Bánhidai Baráti Kör Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és köszönte meg a versenyzőknek az aktív részvételt. Mindegyik csapat kapott ajándékot. Két különdíjat is kiosztottak, amelyet a Zöld Család és az Alsógallai Egyesület csapata kapta. Első helyen a Polgármesteri Hivatal végzett, a második a Kóborló, a harmadik pedig a Jókai Iskola csapata lett a versengésben. 

A díjátadás után a Nayi Bindi indiai tánccsoport, majd a Tutti zenekar szórakoztatta a rendezvénytéren a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában