Kínálat

2023.04.22. 06:55

Föld napi programok: nemcsak a környezetet, a lelkünket is ápolhatjuk

Tatától Péliföldszentkeresztig hoztunk egy kifejezetten Föld napi programsorolót.

Kemma.hu

22-én Tata, Építők parkjában a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bringás pikniket szervez. Tíz órától körbekerezik a résztvevők az Öreg-tavat, majd a TAC kerékpáros szakosztálya tart bemutatót 11 órától. Illés Adorján a Föld körüli bringaútját eleveníti majd fel, aztán a fair Play Trial team is megmutatja, mit tudnak két keréken. Tombolasorosolás, Bikesafe regisztrációs pont, Neuzer tesztkerékékpárok, KRESZ-teszt is várja majd az érdeklődőket. 

A tatabányai polgárőrök és a Tiszta Tatabányáért aktivistái a megyeszékhelyen Máltai Játszótéren szerveznek Föld napi programot. A 9 órási megnyitó után szemétszedés is lesz, majd déltől a polgárőrök tartanak kutyás bemutatót. A délelőtti környezettisztítási program ideje alatt a gyermekeket aszfaltrajzversenyre várják, de különböző foglalkozások is lesznek.

Az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ országos kampányához csatlakozva a Vérteserdő Zrt. szemétszedő akciókat szervez. 22-én reggel 9 órától délután egyig Remeteségpuszta és a Baromállás dűlő erdőterületeit tisztítják meg. Partnerként segítenek a tatai keresztény egyházközségek, Tata Város és Vértesszőlős Község Önkormányzata, Légy büszke, hogy tőled is tisztább az erdő - és buzdítsd erre ismerőseidet is!

A Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten a Föld napja alkalmából izgalmas és tanulságos játékokkal, előadásokkal és kézműveskedéssel várnak minden érdeklődőt szombaton A nap Kerekítővel kezdődik, de a gyógynövények alkalmazhatósága is szóba kerül majd a gyerekbetegségek során, valamint kézműves foglalkozás is lesz. 15 órakor indul majd a szemétszedés. 

Bakonysárkányon szorgos tavaszi szemétszedést szerveznek. A program szombaton 8 órakor kezdődik, a polgármesteri hivatal előtt lesz a gyülekező. Tardoson szemétszedő túrát szerveznek a településre vezető utak mentén a Duna-Ipoly Nemzeti Park , a helyi faluvédő egyesület és az ökormányzat szervezésében. A résztvevők 9-kor, a polgármesteri hivatal előtt találkoznak majd. Almásfüzitő is csatlakozik a TeSzedd! akcióhoz. Vasárnap 9 és 12 óra között szednek majd szemetet, gyülekező a közösségi ház előtt.

Dunaalmáson is szemétszedési akciót hirdettek. A résztvevőket a Pihenő tónál, vagy a Kőpite felé vezető Római útnál várják 8 órára. A szervezők gumikesztyűt, szemeteszsákot biztosítanak, valamint az összegyűjtött szemét elszállításáról is gondoskodnak. Kecskéden két fát és mintegy 200 növényt ültetnek el az öreg iskola előtt. A programra szombaton 9-kor várják az önkénteseket, akiktől azt kérik, hozzanak magukkal gereblyét, kapát, kisásót. Komáromban szombaton 9 és 11 óra között szednek szemetet. Találkozó: 8 óra 45 perckor a Rákóczi-rakpart buszfordulójában. Gumikesztyűt és zsákot a szervezők biztosítanak.

A Föld napja alkalmából a tarjáni egyesületek a tarjáni, héregi és vértestolnai tűzoltók támogatásával nagyszabású szemétszedési akciót szerveznek szombaton 9 órától. Az akcióhoz több mint 100-an csatlakoznak. Megtisztítják a főutat egészen az 1-es útig. Mivel veszélyes útszakaszról van szó, kérik az autósokat, hogy ezen a szakaszon óvatosan közlekedjenek. A naszályi Angyalffy Mátyás Általános Iskola és Művészeti Iskola 22-én 9-kor a Csapó köznél, vasárnap 14 órakor a grébicsi bekötőútnál várja azoka, akik segítenének szebbé és tisztábbá tenni a környezetet.

 

 

Címkék#föld napja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában