Szemétirtók

2023.04.24. 09:43

Csikkgyűjtés után most virágládákat ültettek tele növényekkel a Szemétirtók

„Fogadj örökbe egy virágládát” akciót hirdetett a dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csoportja, sőt az önkéntesek felújították az április 23-án, vasárnap a Táncsics utcai üzletsor előtti virágágyásokat is.

Kemma.hu

Földet cseréltek és teleültették növényekkel a virágládákat

Forrás: Szemétirtók

A Szemétirtók csikkgyűjtő akcióikról váltak ismertté, a lelkes csapat a város több pontján is összeszedte már az eldobált cigarettavégeket és számtalan további kezdeményezésüket is megvalósították már. Most egy kis gerillakertészkedést hajtottak végre, melyről Facebook csoportjukban is beszámoltak.

A tagokat rendkívül módon zavarta, hogy egyesek szemetesnek használják az eredetileg városdíszként kihelyezett virágtartókat, melyek közül most néhányat felújítottak. A betonládákba új föld és évelő, valamint örökzöld növények is kerültek. Az ültetést a dorogi Taxus kertészet szakmai felügyeletével valósították meg, a dézsákba díszgyertya, macskamenta, gólyaorr, orbáncfű, lángvirág, délvirág, nyúlfarkfű, árvalányhaj is helyet kapott.

A Szemétirtók bíznak abban, hogy sokáig gyönyörködhetünk a felújított virágládákban és jó érzéssel töltötte el az önkénteseket, hogy a helyszínen található üzletek tulajdonosai is örömmel fogadták a kezdeményezést és volt közöttük olyan is, aki csatlakozott az akcióhoz. A városlakókat arra kérik, hogy ne szemeteljenek és hogy vigyázzanak Dorog értékeire. Aki szeretne részt venni a csoport következő programjain, az a [email protected] címen veheti fel a szervezőkkel a kapcsolatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában