Szemétirtók

2023.04.09. 13:26

Rengeteg szeméttől tisztították meg a dorogi kiserdőt

A Szemétirtók és a Bányászkör Instant Túramozgalom közös szervezésében mintegy húsz fő közreműködésével tisztították meg a Dorog Tokodaltáróval határos részén található kiserdőt a szeméttől, ahol néhány óra alatt mintegy 10 köbméternyi hulladék gyűlt össze.

Kemma.hu

Néhány óra alatt 10 köbméternyi szemét gyűlt össze

Forrás: Szemétirtók

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület Szemétirtók csoportja a kórházpark megtisztítása után vállalkozott egy újabb terület rendbetételére. Azt írják, hogy a helyszín a valamikori dorogi szemétlerakó szomszédságában található. A "Miksic" néven ismert területet azonban évtizedekkel ezelőtt példásan rekultiválták, figyelőkutakkal látták el. 

A Szemétirtók azt írják, hogy a most zsákokba gyűjtött szemétnek nincs köze a korábbi szeméttelephez, sokkal inkább a környékről hordhatták oda az emberek. Dorog nyugati felében, a veszélyes-hulladékégetővel szemben, az út túloldalán található bekötőút, ahogy egyébként az országban szinte minden település szomszédságában lévő látszólag gazdátlan terület, "automatikusan" illegális szemétlerakóvá vált.

A beszámolóból kiderül, hogy a dorogi kiserdőben talált hulladék típusa igen vegyes volt. Nejlonzacskók, kárpitdarabok, ruhaneműk, cipők, rugós ágymatracok, befőttes üvegek, konzervdobozok, bálakötöző zsinegek, építési törmelékek, szaniterek, elektronikai hulladékok, autóalkatrészek, autógumik, és azbesztpala (veszélyes hulladék) is egyaránt előkerült. A mostani akció egyébként az országos "Tavaszi Nagytakarítás" programjának részét képezte. Bár maradt még szemét a helyszínen, ősszel folytatni szeretnék a terület megtisztítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában