Szemét-ügy

2023.03.20. 13:51

Tiszta lett a dorogi kórház parkja

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csoportjának kezdeményezésére több mint húsz civil és egészségügyi dolgozó tisztította meg a Dorogi Szent Borbála Kórház parkjának, illetve a szakorvosi rendelőnek a környezetét.

W. P.

Megtisztították a kórház környezetét

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A hétvégén a népes csapat először a Mária utcai parkolóban tevékenykedett, ahol a növények tövében megannyi szemét lapult. A szervezők szerint a terület részben a nagy átmenőforgalom miatt lesz időnként tele hulladékkal, de úgy gondolják, hogy a helybéliek is felelősek az állapotokért. 

A helyszínen rengeteg „féldekás” szeszes italos üveg lapult, melyeknek olykor csak a teteje látszott ki a földből, mert olyan régen ott hevertek a terepen. A rengeteg cigarettacsikk mellett fém italos dobozoktól, PET-palackoktól, de építési hulladékoktól, festékes dobozoktól, autógumiktól és ruhaneműktől is megtisztították a helyszínt. A Szemétirtók csoportja legközelebb április elsején a Bányászkör csapatával közösen akciózik az égetőművel szemközti kis erdőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában