Fegyelmi

2024.05.02. 13:38

Eljárást indít az MLSZ a tatabányai szurkolók miatt

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi határozataiból kiderült, hogy eljárást indítanak az elmúlt hétvégi Veszprém-Tatabánya NBIII-as mérkőzésen történtek miatt.

Kemma.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, az NBIII Északnyugati csoportjában listavezető Opus Tigáz Tatabánya csapata a második helyezett Veszprémtől 3-2-es vereséget szenvedett, ami után az MLSZ is vizsgálódni kezdett. A Pápán lejátszott mérkőzésre több száz szurkoló érkezett Tatabányáról, akik a mérkőzés elején kék-fehér füstbombákkal színesítették be a futballpályát. A találkozó végig nagyszerű hangulatban telt, úgy, ahogy az egy rangadóhoz illik. 

Az MLSZ nem díjazta a kék-fehér füstöket
Az MLSZ nem díjazta a kék-fehér füstöket
Fotó: Horváth Gábor / Forrás: Veol.hu

A Veol.hu beszámolója szerint azonban a mérkőzés után a vendégszurkolók egy része – egyelőre nem ismert okok miatt – már a stadionon kívülről betört a hazaiak szektorába. A jelenlévő rendőrök és a biztonsági személyzet fellépése azonban megakadályozta a nagyobb botrányt. Az MLSZ az eset miatt fegyelmi eljárást indít az ügyben. 

„Fegyelmi eljárás indult a Veszprém–Tatabánya NB III-as bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban, a vendégszurkolók rendzavarásai (pirotechnikai eszközök használata, mérkőzés ideiglenes megszakítását eredményező cselekmény elkövetése, tárgyak elzárt területre történt bedobása, berendezési tárgyak megrongálása, a mérkőzés utáni összecsapás a hazai szurkolókkal és behatolás a hazai lelátóra) miatt” - olvasható az MLSZ honlapján.

Az Opus Tigáz Tatabánya négy fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is vezeti a tabellát, az előnye három pont a Veszprém és a Bicske előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában