Ünnep

2024.05.17. 17:36

Ajándékba kapta Kisbért az agrárminiszter +fotók és videó

Kisbér, a magyar kormány támogatásának köszönhetően egy belváros revitalizációs programot valósíthat meg, ennek keretében készült el az emblematikus építmény. Ünnepélyesen is átadták az északi istálló épületének északi szárnyát.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Május 17-én, pénteken délután még a nap is kisütött Kisbéren, hiszen elkészült a lovarda melletti északi istálló épületének teljes rekonstrukciója, amelyet ünnepélyesen is átadtak.

Átadták az északi istálló épületének északi szárnyát.
Átadták az északi istálló épületének északi szárnyát
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

– Minden önkormányzat feladata a település hagyományainak, valamint az ősök által hátrahagyott szellemi és épített örökségnek az ápolása. Ez egy nagy feladat és egy hatalmas lehetőség is egyben – kezdte beszédét Sinkovicz Zoltán polgármester, aki hozzátette:

– Aminek városunk világszerte való ismertségét köszönheti, az az egykori kisbéri ménes hagyatéka, amelynek máig két meghatározó eleme van: a műemlék épületeink és a kisbéri félvér lófajta.

Dr. Nagy István agrárminiszter kiemelte:

– A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló. A lovassport, a lótenyésztés része a nemzeti kincsünknek és büszkeségünknek. Ennek szellemében alkotta meg a kormány a Nemzeti Lovas Programot, amelynek megvalósításához az Agrárminisztérium is tevékenyen hozzájárul.

Kisbér egy belváros revitalizációs programot valósíthat meg, ennek keretében készült el az emblematikus építmény felújítása is.

A beszédek után átvágták a piros-fehér-zöld szalagot.

Felavatta az új istállót

A megújult istállót a kisbéri fajtájú és kisbéri tenyésztésű tenyészkanca, Riadó Ricsaj vette elsőként birtokba. Dr. Nagy István agrárminiszter az épület bejárását követően a város Kisbér nevű lovának kicsinyített mását kapta ajándékba Sinkovicz Zoltán polgármestertől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában