Szemétirtók

2023.03.10. 11:13

25 zsáknyi szeméttől szabadították meg az egykori villakertet a dorogi barlangászok

A minap újabb villámakciót hajtott végre a dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) berkein belül működő, önkéntesekből álló Szemétirtók csoport, mely ezúttal a 111-es út, vagyis a Damjanich út mellett tisztította meg a környezetet.

W.P.

Nem ez volt a lelkes önkéntesek első akciója, korábban is sokat tettek már a környezetért. Ez a felvétel is egy korábbi, nyergesújfalui szemétszedésen készült

Forrás: BEBTE

A Dorog és Esztergom-Kertváros találkozásánál található Schmidt-villa hiányzó kerítése mögött található az egykori kertnek egy elvadultabb része, egy kisebb bozótos terület, melyet egyesek szemétlerakónak használnak. A csoport beszámolója szerint a helyszínen eddig borzalmas látvány fogadta a járókelőket, viszont a vélhetően több évtizede gyűlő hulladék eddig nem sok ember ingerküszöbét érte el.

A Sátorkőpusztai-barlangban levezényelt látogatónap után a BEBTE tagjai, a Szemétirtók és civilek közösen vágtak neki az áldatlan állapotok felszámolásának, melyre egyébként a tagok egyik barátja, Bredán Viktor hívta fel a figyelmet. A terület átjáróként szolgál azoknak, akik a közeli ital- és dohányboltba járnak – így elképzelhető, hogy a hulladék egy része tőlük származik –, de hajléktalanok is tanyát szoktak verni a bozótosban, amelyet egyesek illemhelynek használnak. 

A kilencfős brigád 25 zsáknyi, azaz mintegy 2 köbméternyi szemetet szedett össze a területről, melynek elszállítását a Zöld-Út Esztergom Kft. vállalta. A résztvevők sejtik, hogy a helyszín vélhetően nem sokáig marad tiszta, de bíznak benne, hogy példát mutathatnak másoknak és hogy idővel a közömbösség helyett a tenni akarás jellemzi majd az embereket is. A következő villámtakarítás március 19-én, vasárnap 9:30-tól lesz a dorogi kórház és szakorvosi rendelőnél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában