Hulladék-ügy

2023.01.26. 11:39

Villámakcióban mentenék meg a szeméttől a dorogi patakot

Most szombaton két óra leforgása alatt megtisztulhat a szeméttől a Kenyérmezői-patak felett Dorogon átívelő „Kajla híd”, vagyis a Mészáros Lázár utca környéke. A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csoportja mindenkit vár idei első villámakciójára.

W. P.

Fotó: Picasa

Mint arról a Kemma.hu több ízben is beszámolt, a sikeres szemétgyűjtő akcióiról híres, önkéntesekből álló csoport nem csak a cigarettacsikkek, hanem a lakott területeken, illetve a természetben „elhagyott” hulladék ellen is harcol.

Most Dorognak egy olyan részén kívánnak rendet tenni, ahol folyamatosan újabb szemétkupacok jelennek meg. A felhívás szerint szombaton 9 órára várnak mindenkit a hídhoz, akiknek nem hulladékkal teli környezetben szeretnének élni, írják az esemény Facebook-oldalán.

A szervezők sok résztvevőre, közreműködőre számítanak, ugyanis egységben az erő, tehát, ha minél többen vannak, akkor nagyobb eredményt érhetnek el, sőt a példájuk is ragadósabb lehet. Azt kérik, hogy aki komolyan gondolja, hogy szeretne segíteni, az írjon egy e-mailt a [email protected] címre.

A Szemétirtók biztosítják a zsákokat és megszervezi a hulladék elszállítását is, ellenben kesztyűről, szerszámokról viszont a résztvevőknek kell gondoskodniuk. Egy gereblye és egy pár gumicsizma is hasznos lehet, feltéve, ha valaki bele kíván menni a patakmederbe is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában