Felhívás

2023.03.26. 15:30

Kemma-podcast: szabadtéri tűzesetek és megelőzésük

Legfrissebb podcastünkben Varga Mihály Sebestyénnel beszélgetünk. A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzoltó főhadnagy szóvivője az idei eddigi szabadtéri tűzesetekről számolt be, továbbá felhívta a figyelmet ezek megelőzésére.

Sz. N.

A Kemma.hu ezúttal egy rendkívül fontos és aktuális témát vett górcső alá. A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat.

– Hatalmas kockázatot jelent ez az időszak tűzvédelmi szempontból. A növényzet még alapvetően száraz, egy apróbb tűzből is gyorsan terjedő tűzeset lehet, ahol a kollégák akár egy álló napon keresztül próbálják megfékezni a lángokat. Nagyon fontos, hogy bizonyos dolgokra figyeljünk a mindennapok során, hogy elkerüljük az ilyen eseteket – hívta fel a figyelmet Varga Mihály Sebestyén.

A vármegyei tűzoltók az idei évben eddig összesen hetven szabadtéri tűzesethez vonultak ki, minden esetben az ő segítségük nélkül nem valósulhatott volna meg az oltás.

– Több mint százezer négyzetméternyi terület égett le vármegyeszerte. Ezt úgy tudnám jobban szemléltetni, hogy több mint húsz focipályaméretű terület égett. Volt olyan eset, ahol félnapos küzdelem után tudták csak megfékezni a lángokat. Sajnos, azt kell, hogy mondjam, ez a szezon még csak most indul. A tendenciák azt mutatják, hogy egyre több ilyen eset lesz – emelte ki.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában