Veszélyes szárazság

2023.03.24. 15:30

Veszélyes csikkek: 9 tűzhöz siettek tűzoltóink egyetlen nap alatt Komárom-Esztergomban

Szeméttelepen ütött ki tűz Oroszlánynál, hétvégi ház égett Esztergomban, de már szabadtéri tüzekhez is kellett vonulnia a vármegye tűzoltóinak.

Kemma.hu

Mintegy 400 négyzetméternyi területen nagy mennyiségben égett a tárolt hulladék egy kommunális hulladéklerakó területén, Oroszlány és Pusztavám között március 23-án. A tűzesethez Oroszlány önkormányzati tűzoltói, a tatabányai hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, Kecskéd és Oroszlány önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai vonultak. Az egységek négy vízsugárral és egy - a tulajdonos által biztosított - erőgéppel a tüzet eloltotta, majd részben földdel fedte.

Szintén csütörtökön teljes terjedelmében égett egy fa szerkezetű hétvégi ház Esztergomban, a Vöröskői úton. Az 50 négyzetméteres, használaton kívüli hétvégi házról a tűz átterjedt egy 20 négyzetméteres melléképületre is. Az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat az este folyamán. Személyi sérülés nem történt.

Négy szabadtéri tűzhöz is riasztották március 23-án, csütörtökön a vármegye tűzoltóit. Gaz, avar, tarló, nádas, szemét valamint egy jármű égett Tatabányán, a Baromállási dűlőben közel 8 hektár területen délelőtt. A tatabányai hivatásos tűzoltók vízsugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal valamint civilek segítségével, a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szintén Tatabányán, a Mester utca végében száraz aljnövényzet és szemét égett 1000 négyzetméteren.  A tatabányai hivatásos tűzoltók vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Kisbéren, a Petőfi utca végében 2 hektáros területen száraz fű, aljnövényzet égett. Kisbér hivatásos tűzoltói és Réde önkéntes tűzoltó egyesületének egy vízsugárral eloltották a tüzet, kár nem keletkezett.

Cserjés, száraz növényzet égett Nyergesújfalun, a Héregi út végében 150 négyzetméteren. Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A szabadtéri tüzek gyakori kiváltó oka az eldobott, még parázsló cigarettacsikk. A tüzek megelőzése és a természet védelme érdekében a csikkeket gyűjtsük össze. Tábortüzet csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad gyújtani és csak akkor, ha nincs elrendelve tűzgyújtási tilalom – figyelmeztetett a vármegyei katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában