Elterelések

2022.06.03. 11:32

Fél Tatát lezárják, térképen mutatjuk, melyik utcákon lehet közlekedni a Patara alatt

A fesztivál június 3. és 5. között várja az érdeklődőket. A népszerű fáklyás felvonulás, amelyhez bárki csatlakozhat június 3-án, pénteken 20 órától lesz.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Elérkezett a várva-várt Tatai Patara 1597 Török-kori Történelmi Fesztivál hétvégéje. A fesztivál, amelyen a látogatókat aktívan bevonva 250-300 hazai és külföldi katonai hagyományőrző lesz jelen, június 3. és 5. között várja az érdeklődőket. Ezekben a napokban a tatai vár környékét megint török és magyar seregek, valamint a vásárosok és a fesztiválozók forgataga foglalja el.

A pünkösdi hétvégére eső történelmi fesztivált a hagyományoknak megfelelően idén is az eredeti török-kori helyszíneken, a vár védmű-rendszerében, a várárokban tartják meg. Állandó helyszín lesz a Kastély-tér, valamint a közöttük elterülő tóparti rész az Esterházy-lovardáig.

Tatai Patara 2022 útlezárások
Forrás: Tata Város/ Facebook

A péntektől vasárnapig tartó programkavalkád miatt nagy lesz a nyüzsgés a tatai vár körül. A 14. Patara miatt lezárásokra kell számítani a környéken. A nyitónapon történelmi hadijátékoknak és a tatai dandár bemutatójának is szemtanúi lehetünk, szintén pénteken, este lesz a hagyományos fáklyás felvonulás, amelyhez bárki csatlakozhat.

Tatai Patara 2022 útlezárások
Forrás: Tata Város/ Facebook

Szombaton és vasárnap a részvevők bepillanthatnak a keresztény és oszmán táborokba. A fesztivál szerves része lesz az idén is a MH 25. Klapka György Lövészdandár, akik 9 katonai alakulattal és 50 technikai eszközzel érkeznek a helyszínre. A fesztiválozók a legújabb hadieszközöket, többek között Leopard harckocsikat is szemügyre vehetnek, de még Grippenek is kettészelik majd Tata égboltját.

A Kuny Domokos Múzeum jóvoltából pedig a várat tekinthetik meg az érdeklődők kívül és belül a múzeum munkatársainak tárlatvezetésével. Mindemellett a 16. századhoz kötődő kiállítások is láthatók lesznek a Patara napjaiban a múzeumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában