Szívből adni

2022.03.06. 11:26

Saját ruháikat adták az ukrán menekülteknek a megyei Szent Ágota lakásotthonokban élő gyerekek

Kemma.hu

Forrás: Ho-Máhr Trans

Mint arról beszámoltunk, a Ho-Máhr Trans Kft., a Gelbmann Kft. és a VOSZ megyei szervezete nemrégiben gyűjtést szervezett az orosz-ukrán háború menekültjeinek. A felhívás nyomán a komáromi Foxconn Hungary Kft-vel és számos megyei vállalattal, kis céggel, iskolával, óvodával, magánszeméllyel kiegészülve minden előzetes várakozást felülmúló mennyiségű adományt gyűjtött össze és juttatott el az Ukrajnából menekültekhez a napokban.

A gyűjtésben a fuvarosok és segítőik egy 24 tonnás kamiont és egy 3,5 tonnás transportert töltöttek meg csordultig, óvatos becslések szerint is 25 millió forint értékben. A gyűjtésbe bekapcsolódott a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató is. A 7 megyei lakásotthonukból 5-ben gyűjtöttek együtt gyerekek és nevelőik adományt a háborús övezet menekültjeinek.

Azonnal segíteni akartak, felajánlották a ruháikat, kérdezték, összeszedhetik-e, amit már nem hordanak. Voltak közülük, aki a csokoládéjukat adták oda.

– derültek ki sorra a gyerekek szívmelengető reakciói. Közben a lakásotthon és a központi iroda dolgozói bébiételt, fogkefét, fogkrémet vásároltak, hogy azt juttassák el a gyerekek felajánlásaival együtt a gyűjtőpontra. Mindezt úgy, hogy a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató maga is rászorulónak mondható: évek óta rendszeresen támogatja őket adományokkal a Segítő Jóbarátok aranyszívű és aktív csapata.

Eddig mi kaptunk segítséget, most mi szeretnénk segíteni.

– ezzel a mondattal adta át a Szent Ágota lakásotthon adományait Kovács Anita a Ho-Máhr Trans környei telephelyén. Szívmelengető látni a gyűjtésről készült képeken, hogy mindenki annyit adott, amennyit ő tudott, szívből és mosolyogva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában