Nagyon nyitva, kicsit zárva

2022.03.11. 07:19

Felújítják, de már várja látogatóit az oroszlányi bányászati múzeum

Egy héttel ezelőtt nyitotta meg kapuit a bányászati múzeum Oroszlányban. A terület bizonyos része, például a fogadóépület, még zárva tart a látogatók előtt.

W. Zs.

Forrás: Oroszlányi Bányászati Múzeum/ Facebook

Mike István létesítményvezető kiemelte: a felújítási munkálatok nem akadályozzák a múzeum látogatóit, gondosan elkerítették az építési területeket. Örömmel számolt be arról, hogy már több csoport is bejelentkezett. Például a természetjárók, a tatai Kőkúti iskola nebulói, valamint a kerékpárosok. 

Ismeretes, két évvel ezelőtt kezdődött a csaknem 600 millió forintos attrakciófejlesztés, pályázati forrásokból. Ennek során több épületrész is megváltozik a múzeum területén belül. Egyebek mellett kialakítanak egy modern, emeletes fogadóépületet. Továbbá egy rendezvényházat, amely eredetileg kompresszorházként működött és elbontották az aknagépházat, a faléz épülete átesett egy teljes energetikai felújításon, valamint kicserélték a nyílászárókat.A tematikus élményparkot már felavathatták, de az egész kiállítás interaktív, modernebb lesz.

Az elmúlt időszakban nem csak ezzel a változással kellett szembenézni, a világjárvány is jócskán átírta a számokat. 2019-ben több mint 11 ezer látogató fordult meg a bányászati múzeumban, míg 2021-ben és 2022-ben alig súrolta a hatezret az eladott jegyek száma. 

– Optimistán nézünk a jövőbe és igyekszünk hozni a korábbi számokat. Remélem, visszatérhetünk a Covid előtti időszakhoz és sikerül 10 ezer feletti jegyvásárlással zárni a szezont – nyilatkozta lapunknak Mike István, aki a júliusi hivatalos átadótól már most ugrásszerű növekedést vár a látogatószám tekintetében. 

A bányászati múzeum felújítása növeli a térség turisztikai vonzerejét. Egyebek mellett a gyönyörűen felújított majki kolostor és a közönség előtt újra megnyílt vértes­szentkereszti apátság is a közelben található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában