Helyi közélet

2021.09.23. 17:59

A tatabányai lány és párja rövidfilmje rangos díjat kapott a filmfesztiválon

Országosan kiemelkedő eseményen, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be először a tatabányai fiatal, Vasas Petra és párja Králl Kevin alkotását, a Tükörképet.

Raffael Veronika

Az animációs filmet Kevin, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója rendezte, aki jelenleg mozgógépkultúra és médiaismeret alapszakon film­készítőnek tanul. Előző két műve, a Cigaretta és a Hatalom már meghódították mind a magyar, mind a nemzetközi fesztiválokat.

Kevin és Petra a díjjal (Fotó: Beküldött)

Legutóbbi filmjét az augusztus 2-ai, roma holokauszt emléknapja inspirálta. A filmben egy láthatatlan emberi alakot követhetünk végig a hóesésben, aki elhagyja a tábor területét. Egy gyufaszállal és egy gyufásdobozzal a kezében keresni kezdi önmagát, múltját, kultúráját és identitását – mindezt a mészárlás közepette.

A kézzel festett hátterekkel és a rajzolt figurákkal készült Tükörkép a fesztiválon a Roma-kép szekció programjába egyedüli animációs filmként került be. A szakmai zsűri az animációs filmnek a Legszebb képi világ­ért járó díjat ítélte oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában