túl nagy forgalom

2019.04.17. 20:37

Megelégelték a hatalmas forgalmat, és az elkerülőútért nyújtottak be petíciót a környeiek

A környei lakosok aláírást gyűjtöttek és petíciót írtak, melyet átadtak a település polgármesterének. Céljuk, hogy a települést elkerülő út épüljön, felszabadítva a nagy forgalomtól a települést.

Kemma.hu/MTI

Forrás: Google Street View

Hatezernél több aláírás gyűlt össze két helyi lakos kezdeményezésére egy hónap alatt Környén a települést elkerülő út megvalósítása érdekében. Az aláírásokat április 17-én szerdán adták át a polgármesternek.

A környei községháza tájékoztatása szerint az akció kezdeményezői a Környén évtizedek óta tapasztalható, elviselhetetlen mértékű átmenő forgalomra kívánják felhívni a szaktárca, a közlekedési hatóság és a politikusok figyelmét.

Környe Oroszlány, Tata és Tatabánya közötti utak metszéspontjában található. Fő utcáján a forgalomszámlálási adatok szerint naponta 16 000 személyautó és 1000-nél több nehézgépjármű halad át, mert az útvonalat a kamionok mellett az ingázók is igénybe veszik.

Beke László (független) polgármester elmondta, hogy a két magánszemély kezdeményezéséhez több mint 100 önkéntes csatlakozott és segített az aláírások gyűjtésében. A petíciót 2037 környei és 4209 más településen élő látta el kézjegyével, az íveken például 1521 tatabányai, 849 oroszlányi, valamint 294 tatai cím szerepel. A település vezetője az ívek átvételekor hangsúlyozta, a falun áthaladó országos közutak mellékút besorolásúak, így ezeket nem érintik azok a fejlesztések, melyekre a forgalomszámlálási adatok alapján szükség lenne.

Környén 2004-ben szintén indult lakossági kezdeményezésként aláírásgyűjtés elkerülő út építése érdekében. A szakhatóságok akkor azt válaszolták, hogy a község problémáira a települést északról elkerülő 4,8 kilométeres elkerülő út jelentene megoldást, azonban ez az útszakasz sem oldaná meg Oroszlány és Tatabánya közvetlen kapcsolatát, ezért egy déli szakaszra is szükség lenne.

A településen áthaladó 8119-es számú Tatát Velencével összekötő utat tavaly újították fel. Akkor a 8119-es és 8135-ös számú utak csomópontjában, a település belterületén jelzőlámpás forgalomirányítást is építettek. A beruházáshoz kapcsolódva Környe vállalta Tata irányából egy forgalomlassító sziget építésének finanszírozását is, igaz, ez a környező településekről érkező hatalmas forgalmat egyáltalán nem befolyásolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában