gondozás

2019.04.06. 15:00

A karbantartó keze nyomán rendezett Vértestolna

A délelőtti órákban szinte kihalt Vértestolna.

Petrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Ha egy-egy tornácról, portáról „kikandikál” valaki, már az is meglepő. Még az is elképzelhető, hogy Vértestolna az egyetlen települése szűkebb hazánknak, amelyben még kocsma sincs. Ezt – némi szomorúsággal a hangjában – az önkormányzatnál karbantartóként dolgozó Uttó István is megerősíti. Amikor összefutunk vele, éppen egy fűnyírót bütyköl, és valóban úgy tűnik, mintha csak egyetlen „legény”, ő lenne talpon a vidéken.

– Szeretem ezt a munkát – mondja. – Lehet, hogy máshol többet keresnék, de itt szabadnak érzem magam. Járom a települést, és ahol szükséges, illetve, amelyik önkormányzati terület rendezetlen, ott rendet rakok.

István tartja karban a falu temetőjét, a sporttelep környékét, de az egyéb közterületeken és zöldfelületek csinosítás is az ő feladata. Emellett, ha ideje engedi, az itt élőknek is szívesen segít.

– Most néztem körül – jegyzi meg fűnyíróval a vállán. – Körülbelül két héten belül indulhat a munka dandárja, aztán októberig nem is lesz megállás.

Uttó István a motoros fűnyírót ellenőrzi (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában