közjó

2019.01.29. 15:30

Főállású Angyal lett a csolnoki példakép, Trexler Erik

Erik „Főállású Angyalként” megmutatja, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyos mozgássérültek mindennapjait, kommunikációját.

W. P.

Forrás: Vodafone

A közelmúltban a csolnoki Trexler Erik is kiválasztottja lett aVodafone társadalmi integrációs programjának. A Főállású Angyal elnevezésű kezdeményezés a vállalat alapítványának legismertebb és egyúttal legnépszerűbb társadalmi projektje, immár tizedik éve nyújt anyagi támogatást olyan jótékonysági programok megvalósítására, amelyek jobbá tehetik a világot. A nyertes jelentkező főállásban dolgozhat a közjót szolgáló koncepcióján.

Trexler Erik projektjének fókuszában az ismeretterjesztés mellett a segítségnyújtás és a közjó szolgálata áll, a mobiltechnológia lehetőségeinek felhasználásával. „Főállású Angyalként” megmutatja, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyos mozgássérültek mindennapjait, kommunikációját. A csolnoki fiatal egyébként születése óta mozgáskorlátozottként él, így első kézből lát rá sors­társai helyzetére, problémáira. Programja részeként olyan alkalmazást fejleszt, amely segíti az egészséges társadalom és a fogyatékkal élők kommunikációját.

Trexler Erik (Fotó: Vodafone)

Az alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek egyaránt. Az év során motivációs beszédek, érzékenyítő előadások és tréningek tartásával – online, Skype segítségével is –, valamint egy blog (internetes napló) indításával hozza közelebb egymáshoz a sérült embereket és a többségi társadalmat.

– Érintettként tisztában vagyok azzal, milyen sokat jelent a támogatás, ezért döntöttem úgy, hogy szeretnék tudássommal, jelenlétemmel segíteni sorstársaimnak. Az, hogy valaki fogyatékkal él, nem jelenti azt, hogy nem tud boldog, sikeres életet élni. Az informatikai segítség mellett Főállású Angyalként ezt a szemléletet szeretném átadni a sérült gyerekeknek – hangsúlyozta az Esztergomban korábban már több érzékenyítő előadást is tartó Erik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában