Döntés született

2023.09.07. 07:59

Volt párja számlájáról utalgatott magának pénzt egy nyergesújfalui férfi bosszúból

Ítélet született egy nyergesújfalusi férfi ügyében, aki volt párja bankszámláját használta még azután is, hogy szakítottak.

Kemma.hu

A sértett élettársi kapcsolatban élt a vádlottal egy nyergesújfalui lakásban, ahonnan 2020. március 14-én kapcsolatuk megromlása miatt elköltözött. Az együttélésük során a vádlott intézte a család pénzügyeit, ezért ismerte a sértett internetbanki belépési kódját, illetve a sértett tudtával és beleegyezésével több alkalommal intézett a sértett nevében internetes vásárlásokat. 

Dr. Borbély Veronikától, a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a szakítást követően a férfi a nő bankszámlájáról „gyerektartás, albérlet, rezsi, gyerekeknek” címen jogosulatlanul két alkalommal, összesen 195 ezer forintot utalt át a saját bankszámlájára. Ezen túlmenően belépett a sértett email fiókjába és annak jelszavát megváltoztatta.

A Tatabányai Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és információs rendszer megsértésnek bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben a Tatabányai Járásbíróságon. A járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően 380 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit. Az ügyész és a vádlott tudomásul vette az ítéletet, a védő fellebbezett felmentésért, illetve enyhítésért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában