Szolgálatteljesítés közben

2023.01.13. 13:53

Gyászolnak a rendőrök Tatabányán is: Baumann Pétert siratják országszerte

Baumann Péter körzeti megbízottat társaival egy őrjöngő férfi miatt riaszttották, az azonban késsel halálos sebet ejtett rajta. A rendőrök országszerte őt gyászolják ma fekete zászlókkal és szalagokkal. Szűkebb hazánkban 14 éve történt hasonló tragédia.

Kemma.hu

A főkapitányság szolgálati járműveire is felkerültek a fekete gyászszalagok a Budapesten meggyilkolt fiatal rendőrre emlékezve

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Ahogy arról beszámoltunk, péntekre virradóra szolgálatteljesítés közben életét veszítette Baumann Péter főtörzsőrmester, miután egy őrjöngő férfi megsebesesítette őt és még két társát a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában, olvasható a police.hu-n. Miközben befejeződött a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi kihallgatása, egymás után kerültek ki fekete lobogók és gyászalagok a rendőrségi épületekre és autókra. 

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főkapitányság szolgálati járművein is ott lobognak már a megrendülés és a részvét fekete szalagjai. Sajnos szűkebb hazánkat sem kerülte el hasonló tragédia, az egyenruhások pontosan tudják, milyen, ha egy közvetlen kollégájuk veszíti életét, miközben szolgálni és védeni próbál. 

Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy 2008. február 11-én szolgálatteljesítés közben vesztette életét Esztergom-Kertvárosban. Járőrtársával este tíz órakor szálltak ki egy családi házhoz, ahol egy 53 éves ember bántalmazta idős édesanyját. Az udvar felől közelítő rendőrökre az 53 éves férfi a nyári konyhából lövéseket adott le, és eltalálta Borbély Zoltánt, aki a helyszínen életét vesztette. Akkor egy hónapja volt rendőr. Gyilkosa életfogytiglani börtönbüntetést kapott. A posztomusz hadnagy emléke előtt tisztelegve 2010 óta február 11-e a rendőrség hivatalos véradó napja. Szűkebb hazánkban emléktornát is szerveznek az egyenruhások minden évben, így őrizve a szolgálatteljesítés közben elhunyt esztergomi rendőr emlékét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában