Emléktorna

2022.05.21. 20:43

Hősi halált halt társuk emlékére fociztak a rendőrök Esztergomban – tataiak nyerték a kupát

A Tatai Rendőrkapitányság csapata nyerte meg a 14. Borbély Zoltán Labdarúgó Emléktornát, melyet a napokban rendeztek meg a Prímás-szigeten található Rugby Club Hostel sportpályáján.

W. P.

Nagy csatákat vívtak a rendőrök az emléktornán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A kupán a 2008-ban, szolgálatteljesítés közben hősi halál halt posztumusz hadnagyra, Borbély Zoltánra emlékeztek a kollégák, barátok, hozzátartozók. A rendezvényt Milus Gábor rendőr ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese nyitotta meg, majd hangsúlyozta, hogy a kupa legfőbb üzenete a bajtársiasságon, a megemlékezésen és a sport szellemiségén felül az a fajta egyöntetűség, amit a megyei rendőr-főkapitányság a torna formájában is kinyilvánít. 

 Végezetül Milus Gábor, Borbély Zoltán édesanyja, Ica néni és Debreczeni István rendőr ezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője is sportszerű játékra buzdította a résztvevőket. Idén a megyében működő rendőrkapitányságok és a főkapitányság csapata lépett pályára. Az emléktorna második helyezettje az Esztergomi Rendőrkapitányság lett, a harmadik helyet pedig a Komárom-Esztergom Megyei Rend­őr-főkapitányság csapata szerezte meg. A díjakat dr. Vaczula József és Borbély Zoltán édesanyja adta át.

Mint arról annak idején beszámoltunk, Borbély Zoltán társával február 11-én éjjel egy esztergomi családi veszekedéshez vonult ki, mert a bejelentés szerint az 56 éves férfi ittasan bántalmazta édesanyját, majd az udvari melléképületbe zárkózott. A rendőrök bekopogtak a férfihoz, aki  hirtelen kilépve az egyik rendőrt mellbe lőtte egy második világháborús, lengyel gyártmányú, 9 milliméteres pisztollyal. A lövés szívtájékon érte a 36 éves zászlóst, aki a helyszínen életét  vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában