Bankjegyzsonglőr

2022.09.13. 13:50

Korán kezdte a diákmunkás: tizenkétszer lopott az esztergomi áruházból, ahol dolgozott

A fiatalkorú pénztárosként a vásárlóktól kapott bankjegyeket nem a pénztárba,, hanem a földre vagy a combjára ejtette, hogy kamerával ne legyen követhető a lopás.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A sikkasztás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki pénztárosként a rábízott készpénzből lopott rendszeresen – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A fiatal diákmunkásként, pénztáros pozícióban dolgozott egy esztergomi áruházban 2021. augusztusától. Munkakörét kihasználva 2021. december 18. és 2022. január 9. között a rábízott készpénzből 12 alkalommal összesen 150 ezer forint készpénzt lopott el.

Az elkövető módszere az volt, hogy a vásárlóktól átvett bankjegyeket nem tette be a pénztárba, hanem a földre vagy a combjára ejtette, hogy kamerával ne legyen követhető a cselekménye. A pénzt később onnan vette fel és rejtette a zsebébe.

Az áruház alkalmazottai felfigyeltek a rendszeressé váló pénztárhiányra és figyelni kezdték a diákmunkás  tevékenységét. Végül január 9-én az áruház biztonsági őre tetten érte a diákot: kamerafelvételen keresztül ugyanis meglátta, amint a fiatal egy 20 ezer forintos bankjegyet ellopott.

A fiatalkorú beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség pedig megállapította, hogy a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért a büntetőeljárást a közvetítői eljárás lefolytatására 6 hónapra felfüggesztette. Amennyiben az elkövető a közvetítői eljárásban a sértettel kötött megállapodás alapján a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóváteszi, vagyis tevékeny megbánást tanúsít, akkor az eljárásjogi törvény alapján az ügyészség az eljárást megszünteti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában