Tragédia

2022.07.29. 12:05

Kéthónapos kisbabát hagyott hátra az M1-es kamionbaleset áldozata

Önmagában is szörnyű tragédia, amikor egy családfő közúti balesetben életét veszti. Még kegyetlenebb a sors, ha egy újszülött marad árván. A csütörtöki kamionos ütközésben meghalt sofőr egy kéthónapos kisbaba apukája volt.

Forrás: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ahogy arról beszámoltunk, Zsámbék térségében történt a baleset, de egészen Tatabányáig ért a kocsisor csütörtökön, amikor két kamion ütközött az M1-es autópálya Budapest felé tartó szakaszán. A helyszíni fotók alapján szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott annak a kamionnak a fülkéje, amelynek sofőrje életét vesztette.

A Bors úgy tudja, hogy bár a kamionok rendszáma szlovák volt, mindkét járművet magyar sofőr vezette. Bár a baleset áldozatát minden lehetséges módon megpróbálták megmenteni, már nem lehetett rajta segíteni. A lap szerint a férfi egy kéthónapos kisbaba apukája volt.

Mint megírtuk: vélhetően ráfutásos baleset történt. Feltorlódott a kocsisor és valószínűleg az elől haladó kamion sofőrje látta, hogy a mögötte érkező kamionos társa már nem tud megállni. Úgy próbálhatta elkerülni a balesetet, hogy a gyorsítósávba kormányozta a szerelvényt, ám nem tudta elkerülni így sem az ütközést. A hátul haladó tehergépkocsi belerohant a másikba, s a vezetőfülke szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A sofőr beszorult a fülkébe, a tűzoltók próbálták kiszabadítani, ám nem lehetett megmenteni, a rendőrség közleménye szerint már a helyszínen életét vesztette.

Azt, hogy pontosan mi okozta a balesetet, egyelőre pontosan nem tudni. A Bors információi szerint azonban lehetséges, hogy egy arra járó kocsi fedélzeti kamerája felvételt készített a tragédiáról, ami pontosan tisztázhatja majd a körülményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában