Kemma.hu videó

2023.08.29. 10:09

Videón a pokoli villámshow-val Tatabányára érkező vihar, Komárom ege is fényárban úszott

Folyamatos fényár és pokoli égzengés, így lehetne összefoglalni a hétfő éjszaka megyénk felett átrobogó vihart.

Kemma.hu

Megállás nélkül cikáztak a villámok Komárom felett is az éjszaka

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Bejött a meteorológia előrejelzése, heves viharral érkezett meg a lehűlés térségünkbe az éjszaka. Hatalmas széllel és villámshowal robogott át megyénk felett. Olvasónk videón is megörökítette a Tatabánya felé közeledő villámparádét.

Sokan azt hihették este 10 óra környékén, hogy térségünket már elkerüli a csapadék. Aztán hirtelen felerősödött a szél és érezni lehetett, hogy hamarosan megérkezik a vihar. H. Anita tatabányai olvasónk meg is örökítette az egész eget bevilágító villámtevékenységet, ami egyszerre volt gyönyörű és félelmetes. Mint mondta, a felvételt este 10 óra 16 perckor készítette a környei ipari park irányába Dózsakertben, a kilencedik emeletről. Már ekkor érezhető volt, hogy nem kis vihar fog érkezni.

Szomódon is pokoli vihar tombolt, szinte nem volt olyan másodperc, hogy ne világította volna be az eget a villámlások hada. Rengeteg villám sorozatosan a település környékén csapódott be, amitől többször pillanatokra kimaradozott az áram, elment az adás a televízióban. Majd' 2 órán keresztül megállás nélkül világított az ég, aztán éjfél után pár perccel szépen fokozatosan elcsendesült minden.

Komáromban is elképesztő látványt nyújtottak az égbolton cikázó villámok. Fotósunk az éjszaka folyamán több képen is megörökítette őket.

A hatalmas széllel és villámokkal tomboló vihar a vasúton is gondot okozott az éjszaka, számolt be róla közösségi oldalán a Mávinform. Mint írták, Komárom és Almásfüzitő felső között egy fa dőlt a vasúti pályára. A fa eltávolításáig, és a felsővezeték helyreállításáig a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon jelentősen megnőtt a menetidő. A két érintett állomás között csak pótlóbuszok közlekedtek. Hajnali 5 órára sikerült elhárítani az akaddályt, ismét visszaállhatott a rend a vonatközlekedésben.

Ahogy arról már beszámoltunk, heves zivatarokra a kedd folyamán is számítani kell. Az Országos Meteorológiai szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére már ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!