Időjárás

2023.08.29. 05:57

További heves viharokra figyelmeztet a meteorológia megyénkben

Napközben újabb viharok érhetik el a térségünket, ki is adták megyénkre az elsőfokú figyelmeztetést.

Kemma.hu

Heves vihar robogott át térségünk felett az éjszaka, amely pár fokos lehűlést is eredményezett. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint kedden a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére továbbra is érvényben tartja az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a heves zivatarok matt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

 

A meteorológia előrejelzése szerint ma országszerte alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyek dél felől több hullámban érkeznek. A zivatarokhoz általában viharos széllökések (általában 60-90 km/h), jégeső (jellemzően 1-3 cm) és intenzív csapadék (általában 10-25 mm) társulhatnak. Napközben a Dunától keletre, valamint a Dél-Dunántúlon előfordulhatnak heves zivatarok is erősen viharos, károkozó (90 km/h-t meghaladó) szélrohamok, illetve akár 3-5 centimétert elérő, néhol esetleg ezt meghaladó átmérőjű jég kíséretében. Ezeken a tájakon az egymást követő zivatarcellákból néhol akár 30-40 mm-t meghaladó csapadék is összejöhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!