Gratuláció

2023.06.28. 18:59

Orbán Viktor: felértékelődnek Magyarország és Görögország kapcsolatai

A magyar miniszterelnök levélben gratulált Kiriákosz Micotákisz görög kormányfőnek választási győzelméhez.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Kiriákosz Micotákisz görög kormányfõ az Európai Politikai Közösség prágai csúcstalálkozóján 2022. október 6-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Kiriákosz Micotákisz görög kormányfőnek választási győzelméhez - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

"Kérem, engedje meg, hogy ezúton gratuláljak Önnek az Új Demokrácia párt választási győzelme és a Görög Köztársaság miniszterelnökévé történt ismételt kinevezése alkalmából. 

Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy Magyarország és Görögország kapcsolatai barátiak legyenek. Ebben a nemzetközi kihívásokkal teli időszakban a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésünk jelentősége különösen felértékelődik" - írta Orbán Viktor.

Örömét fejezte ki, hogy "folytatni tudjuk a korábban megkezdett közös munkát és tovább erősíthetjük kétoldalú kapcsolatainkat az illegális bevándorlás megállítása, az energiaellátás biztosítása és a nyugat-balkáni országok európai uniós integrációjának támogatása területén".
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában