törődés

2019.11.29. 17:30

Újabb jótékonysági akciót indított az aranyszívű tatabányai fotós

Solymos Ákos tatabányai fotós három családnak szeretne segíteni a Dolomitokban készült fotókból befolyó összegből.

Sz. A.

Solymos Ákos tatabányai fotós három családnak szeretne segíteni a Dolomitokban készült fotókból befolyó összegből.

Forrás: S. A.

Fotó: Solymos Akos foto blog +36304284671 All rights reserved.

Solymos Ákos, mint megtudtuk, már nyáron elhatározta, hogy idén is fog fotóslicitet tartani, aminek a bevételéből rászoruló családokat fogok támogatni. Korábban is szervezett már hasonló jótékonysági akciókat. Most három, a Dolomitokban készült fotót ajánlott fel, 100x70centiméteres vászonkép formájában. A licit december 15-éig vasárnap 20 óráig tart, licitálni a cikkünkből is elérhető Facebook-posztban, a képek alatt, kommentben lehet.

– Hálát adok az Istennek, vagy Isteneknek vagy a Mindenhatónak és Gondviselőmnek, hogy ott vagyok, ahol vagyok úgy, ahogy és van lehetőségem segíteni másokon. Év közben is látom, hogy mennyi rászoruló van mindenfelé, de ilyenkor karácsony tájékán ez még szembetűnőbb. A három kép bevétele három felé össze lesz dobva és el lesz osztva a családok között, A három családban összesen 9 gyerkőc van. A támogatásnál gondoljátok ezt végig, amikor licitáltok a képekre – részletezte a fotós, akinek képeit mi is többször bemutattuk már nap képe sorozatunkban, és aki mentőknek is gyűjtött már, illetve a Turul környékének tisztábbá tételéért is sokat tett a közelmúltban.

A mostani fotólicit, ahogy írtuk, három családnak segít. Az egyiknek pár napja égett le a háza Tatabányán, és ahogy Solymos Ákos mondja, minden támogatásra és forintra szükségük van: három gyerek és az anyuka maradt fedél nélkül. A második család két SMA-s kisfiúval, Danival és Bercivel küzd azért, hogy a két gyerkőc egészségesen, vagy minél egészségesebben nőjön fel – ez pedig óriási áldozatokat követel a családtól. Róluk mi is többször beszámoltunk már, az után derült ki, hogy a legkisebb fiú is SMA-s, miután akadálymentes otthonba költözhettek, hogy a középső fiúnak minél akadálymentesebb életet s környezetet biztosíthassanak.

– A harmadik és számomra legszomorúbb és legfájdalmasabb, Dr. Xeravits Géza professzor családja. 2017-ben volt szerencsém egy kéthetes szentföldi utazáson részt venni, ahol a professzor úr, aki vallástörténetet oktatott a Selye Egyetemen és a Szentföld minden kövéről úgy tudott mesélni, hogy az ember órákig hallgatta volna, volt az idegenvezetőnk és egy nagyszerű, csupa szív, remek humorú embert ismertem meg benne. Rengeteget tanultam általa a Szentföldről, a vallásokról, és mondhatom, hogy az egyik legemlékezetesebb utazás volt életem során – idézte fel Solymos Ákos.

– Mint később kiderült, őmár akkor beteg volt de rendíthetetlenül mászta meg velünk a Szentföld minden nevezetességét és mesélt és mesélt... Ma tudtam meg, hogy ez a remek ember, aki tanár és férj és családapa is volt egyben, aki még az utolsó erejével is könyvet írt, már nincs közöttünk... Hatalmas veszteség mind a tudománynak, mind a családjának. Feleség és négy gyermek. Ha egy picivel is, de szeretnék segíteni nekik a képek által – osztotta meg érzéseit a tatabányai fotós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában