virágos magyarország

2018.11.20. 07:20

Elnöki különdíjjal ismerték el Súr szépségét

A Virágos Magyarország versenyen Súr elnöki különdíjban részesült. Nem ez az első elismerés, amelyet a bakonyaljai település kiérdemelt.

Kemma.hu

Méltán büszkék a súriak az elismerésre, amelyet kiérdemeltek a versenyen

Forrás: Beküldött fotó

Kihirdették a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny végeredményét, amelyen Komárom is szép eredményt ért el, és az Év települése elismerést kapott, míg Tatabánya Arany Rózsa díjat, Súr pedig a Szervező Bizottság Elnökének Különdíját érdemelte ki. Mindemellett a Magyar Turisztikai Ügynökség elismerését fejezte ki a bakonyaljai településnek a közösségi részvételért és a természeti értékekre épített turizmusfejlesztésért, ezzel elismerve a helyi kimagasló értékeket.

Súrnak nem ez az első elismerése egyébként: 2016-ban Magyarország legszebb fekvésű falva lett az Origo olvasóinak szavazatai alapján. Azóta is szépült a település, és igazán különleges lombkorona-sétányt is kialakítottak már itt például, és azért is sokat tesznek, hogy minél virágosabb legyen Súr. 2016-ban szintén elismerték a községet a Virágos Magyarország versenyen, akkor Év települése díjat vehettek át.

Az idei megméretésen a zsűri számos szempontot értékelt, többek között figyelembe vette a település gondozottságát, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programját, sőt, azt is, hogy mennyire sikerült mozgósítani a helyi közösségeket. Többletpontot jelentettek a családbarát és az akadálymentes infrastruktúra-fejlesztések, vagy ha a pályázó városban, faluban több nyelven is elérhetőek a turisztikai információk.

Méltán büszkék a súriak az elismerésre, amelyet kiérdemeltek a versenyen (Beküldött fotó)

Újdonság, hogy a digitális elérhetőség (weboldal, applikáció) is bekerült a minősítési szempontok közé. Azért fontosak az új kritériumok, mert a vonzó településkép mellett ezek a tényezők is mind befolyásolják, hogy elégedetten távoznak-e a vendégek az adott településről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!