motorostársadalom

2019.04.07. 07:00

Kipufogót nyitottak és már gyűjtenek az esztergomi kórháznak a motorosok

Teljesítménytúrára toborozták a motorosokat, melyet esőben és hóban teljesítettek a résztvevők. A Kipufogónyitó rendezvény egyben a nyári jótékonységi felvonulás toborzásának nyitónapja is.

F. M.

Fotó: L. K.

Az esztergomi és dorogi motorosok hivatalosan is megnyitották a motorosszezont. A dorogi Lehotay motorosbolt Kipufogónyitó teljesítménytúrát szervezett a kétkerekűeknek április 6-án szombaton. A cél az élmény mellet motoros balesetek megelőzésére való figyelemfelhívás, és a motorosok jobb hírnevének megteremtése is.

Eldugott szépségeket kerestek

A teljesítménytúrán Esztergom és környékének eldugott szépségeit, érdekes helyeit kellett megtalálniuk a motorosoknak.A megtalálásban egy kis könyvecske volt segítségükre, benne a helyszín és az arról készült fotó, GPS koordináta nélkül.

Ahogy a szervezők egyike, Lehotay Katalin elmondta: a motorosoknak a helyiek segítségét is kérniük kell, hogy megtalálják az állomásokat. Ezzel azt is szeretnék elérni, hogy az átlageberek, a kistelepülések lakói ne huligánokként tekintsenek a motorosokra.

A közel 2 órás túrára 30 motoros nevezett. Majd útnak indultak megkeresni az esztergomi, dorogi, epöli, únyi, klastrompusztai, bajnai, táti és péliföldszentkereszti helyszíneket, melyek mellett alap esetben elsuhan az utazó. A teljesített állomásokon szelfit kellett küldeniük a szervezőknek. Az időjárás nem volt kegyes a motorosokhoz, hiszen a kora délutáni órákban eső, sőt: Máriahalmon hó is nehezítette a túrát, de a motorosok kitartóan végigmentek az útvonalon.

A túra végén visszatértek a dorogi kiindulópontra, ahol a szervezők pörkölttel, savanyúsággal és meleg teával jutalmazták a túra résztvevőit.

A szervezők emellett a prevencióra is hangsúlyt fektettek – ismét. Ugyanis egy baleset-megelőzési kisfilmet készítenek motorosoknak melyben a túrán résztvevőket is megszólaltatják majd. Tavaly a rendőrséggel karöltve létrejött egy, három részből álló kampány, melyben szintén a motoros balesetek megelőzésére kívánták felhívni a figyelmet.

Nem huligánok (Fotó: L. K.)

Szezonindítás és jótékonyság

A kipufogónyitó szombati esemény nem csak a közösségi élményt szolgálta. Ugyanis ezen naptól, április 6-tól jelentkezhetnek a motorosok a Motorosok is lehetnek Angyalok június 22-i rendezvényre, melyet minden évben elindítanak a szervezők. A Dorogról induló jótékonysági felvonulással az esztergomi Vaszary Kolos Kórháznak gyűjtenek. A felvonuláson matrica, zászló vagy egyenpóló megvásárlásával lehet részt venni, a befolyó bevételt pedig egy az egyben az esztergomi kórháznak adományozzák a szervezők. A tavaly ötszáz motorral zajló eseménnyel több mint másfél millió forintot gyűjtöttek a kórház javára a motorosok.

Lehotay Katalin, a felvonulás szervezője reméli, hogy idén még több motoroshoz és támogatóhoz eljut a kezdeményezés, és ez a szám még magasabb lesz. A felvonulás végén, ahogy eddig is, étellel, véradási lehetőséggel és újraélesztési oktatással várják a felvonulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában