Hírek

2004.12.04. 06:32

A kormányba készül a „királycsináló” RMDSZ

Gy. Z.

– Nagyon nehéz, szinte lehetetlen jelenleg koalícióra lépni a Nagy-Románia Párttal, ez komoly külpolitikai gondokat okozna. Jelenleg az RMDSZ-szel való szövetségre lépés a legelfogadhatóbb megoldás a parlamenti többség létrehozására – tudósít Adrian Nastase miniszterelnök aradi beszédéről a Szabadság című erdélyi napilap. – Az RMDSZ-szel és a nemzeti kisebbségekkel együtt biztosíthatjuk parlamenti többségünket.
Frunda György szenátor úgy nyilatkozott: egy választások utáni egyezség esetében az RMDSZ kizárólag a kormányzati szerepvállalást fogadja el, és elutasítja a kormányzati támogatás, azaz a kormány kívülről történő támogatásának lehetőségét.

Kifejtette ugyanakkor, az RMDSZ csak azzal a feltétellel vállalja a koalíciót, ha a kormányt alakító pártok elfogadják a szövetség programját, biztosítják a politikai stabilitást, az idén lezárja az EU-csatlakozási fejezeteket és a jövő évben aláírja a csatlakozási szerződést.
A kormányzatban való részvétel másik feltétele a korrupció elleni valódi harc beindítása – tette hozzá Frunda. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!