Extázis

2024.04.09. 17:00

Brutális számú közönség volt kíváncsi a fiatal kosarasokra

Ausztriában jártak Komárom-Esztergom vármegye kosárlabdázó palántái, ahol egész Európa egyik legnagyobb volumenű sporteseményén vehettek részt.

Kemma.hu

A tatai kosárlabdacsapat (TSE Basket) az Esztergomi KE együttesével közösen vettek részt Bécsben a hagyományos Húsvét-kupán, ahol nem kevesebb mint 230 egyesület 500 (!) csapata indult el, hogy megmérkőzzenek a trófeákért. A tataiak és az esztergomiak négy korosztályban (U13, U14, U16, U18) mérették magukat az Európa-szerte ismert és kedvelt versengésen, ahol többek között német, osztrák, szlovák, cseh és olasz játékosok léptek a pályára.

Elképesztő hangulatba csöppentek a TSE Basket és az Esztergomi KE kosaras ifjoncai
Elképesztő hangulatba csöppentek a TSE Basket és az Esztergomi KE kosaras ifjoncai
Forrás: TSE Basket

A mérkőzések egészen reggeltől estig zajlottak, összesen 40, arra alkalmas tornacsarnokban, amit a központi csarnokból irányítottak, ahol nem csak klasszikus mérkőzések, de különböző programok színesítették az eseményt. Volt zsákoló- és dobóverseny, illetve a korosztályos döntőket is itt bonyolították le.

Vármegyénk kosaras fiataljai a Húsvét-kupa keretein belül összesen 16 mérkőzést játszottak a sűrű hétvégén, ezekből nyolcat tudtak megnyerni, ami sajnos egyik korosztálynál sem eredményezte a csoportból való továbbjutást. Ettől függetlenül a gyerekeknek nagy élmény volt a bécsi kaland,  hiszen a nemzetközi mezőny, illetve eltérő stílusok, kemény ellenfelek sok fejlődési lehetőséget biztosítottak a számukra, és nem lehet elmenni az esemény hangulata és a közösségi élmény mellett sem, ami mindenkit magával ragadott a tatai klub beszámolója szerint.

Szép jövő elé néz a TSE Basket csapata

– Nagyon sok szervezés és egyeztetés áll a rendezvény mögött, de a végén úgy jöttünk haza, hogy mindenképp megérte a kupába fektetett energia – árulta el Kláris Zoltán, a TSE Basket szakmai vezetője. – Összesen  54 játékossal és 8 edzővel mentünk ki. Gyerekek és felnőttek egyaránt, tényleg mindenki kitűnő munkát végzett.

Óriási élményeket szereztek maguknak a fiatal kosarasok
Óriási élményeket szereztek maguknak a fiatal kosarasok
Forrás: TSE Basket

– Jelenleg a TSE Basket és az Esztergomi KE (akikkel partneri kapcsolatot ápolunk) hasonló szerepet tölt be a magyar kosárlabdázás középmezőnyében, de mindkét közösség esetében az irány egyértelmű. Szeretnénk folyamatosan fejlődni minden téren, amíg a lehetőségeink engedik, és az adott keretek között a legtöbbet adni a gyerekeknek szakmailag és emberileg. Az adott úton a mostani volt a következő lépés – avatott be a szakmai vezető a háttérmunkálatokba.

– Bécsben a mi négy alakulatunkon kívül öt magyar csapat volt még az 500 csapatos mezőnyben, így büszkén képviseltük a kosárlabdát, a várost és az országot egyaránt. A  gyerekek számára ez óriási élmény volt, illetve lehetőség arra, hogy egy kicsit kinyissuk számukra a világot. Remélem, mindenki sokat hasznosított az itt eltöltött időből, amit a pályán és az életben is szeretnénk viszontlátni kollégáimmal – zárta gondolatait Kláris Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában