Fényes jövő

2024.04.09. 18:21

Egymásra talált a csapat és a szurkolótábor

Jó dolog most futballszeretőként élni Tatabányán. A helyi Bányász csapata újabb szintet léphet azok után, hogy pár évvel ezelőtt mennyire mélyen voltak még.

Túri Csaba

Komárom-Esztergom vármegye sportkedvelőinek, de főleg a futballt szerető közegének biztosan örömteli dolog mostanában az NBIII. Északnyugati csoportjának a tabellájára rápillantani. Az első hat helyezett között találhatóak ugyanis a vármegyei alakulatok, igen, mind a három. Az első helyen az Opus Tigáz Tatabánya, ötödik a másik bányászcsapat, a Dorogi FC és ugyanannyi ponttal hatodik a Komárom VSE.

Minden klappol a Bányásznál: együtt ünnepeltek a játékosok és a szurkolók
Minden klappol a Bányásznál: együtt ünnepeltek a játékosok és a szurkolók
Fotó: Walczer Patirk

Ha minden jól alakul, akkor a magyar másodosztály csupán néhány hónapig marad a vármegyében található csapat nélkül a Dorogi FC tavalyi kiesését követően. Bár már az elmúlt esztendőben is ott volt az esély a Tatabányának az aranyérem megszerzésére, az igazán nagy lehetőség most jött el számukra az álom beteljesítéséhez. Pedig biztosan emlékeznek még az együttes szurkolói, hogy pár évvel ezelőtt mennyire mélyen volt a tatabányai labdarúgás, mennyire távolinak tűnt a magasabb osztályban való szereplés, a pár évtizeddel ezelőtti aranykor pedig már csak az emlékekben él.

Nagyon mélyről indult a Bányász

Azonban 2018-ban valami megindult. Ebben az évben a legalsó szinten, tehát a megyei harmadosztályban indult el a Tatabánya focicsapata. Sorra gyűjtötték be az aranyérmeket, sejteni lehetett, hogy nagy terv van születőben. Alig pár évvel később pedig már harcban voltak az NBIII bajnoki címéért, idén pedig egyenesen ők a várományosai az aranyéremnek.

Hat esztendő alatt jutottunk el a hétvégi Dorogi FC – Opus Tigáz Tatabánya rangadóig, ahol túlzás nélkül állíthatjuk elsőosztályú volt a hangulat, a körítés. A két egykori bányászváros csapatának szurkolói nem szívlelik egymást, így nem volt véletlen az sem, hogy erre az ütközetre ennyire odatették magukat a kék-fehérek drukkerei. Azok a szurkolók, akik ismét reménykedhetnek a labdarúgásuk felemelkedésében, mert jelenleg olyan munka zajlik az együttesnél, ami egyértelműen egy magasabb polcra való csapat benyomását kelti.

A hátralévő hét fordulóban a saját kezükben van a sorsuk, ha nem hibáznak nagyot, akkor minden esélyük megvan az első hely megszerzésére. A formákat és  a tabellán elfoglalt helyezéseket figyelembe véve elvileg két nehezebb összecsapás vár még a kék-fehérekre. A következő fordulóban hazai pályán a III. Ker TVE ellen, akik még szintén esélyesek lehetnek az aranyéremre, hiszen csak öt pont a lemaradásuk. A legnagyobb feladat azonban április végén vár az Opus Tigáz Tatabányára: a tavalyi bajnok, jelenlegi második helyezett Veszprém otthonában kellene olyan eredményt elérniük, hogy utána már csak tényleg a kötelező három pontokat kelljen begyűjtögetni. A Dorog elleni idegenbeli rangadón  bebizonyították Gyürki Gergelyék, hogy elbírják a nagyobb terhet is, ezzel tehát biztosan nem lesz gondjuk a bakonyi együttes otthonában. 

A vezetőség, a csapat és a szurkolók egymásra találtak, és ezzel a kohézióval bármire képesek lehetnek. Az biztos, Tatabányán már nagyon várják a labdarúgás újbóli felemelkedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában