Rangadó

2024.04.07. 20:15

Elképesztő hangulat volt a bányászok derbijén +videó, fotók

Különleges fordulójához érkezett az NBIII vármegyénk szempontjából, ugyanis összecsapott egymással ismét a két bányászcsapat.

Kemma.hu

Hosszú közös történelme van a Komárom-Esztergom vármegyei bányászegyütteseknek: immáron ötvenhatodik alkalommal csapott össze egymással Dorog és Tatabánya labdarúgócsapata. Egy nagyon kicsivel álltak jobban a mérkőzés előtt a dorogiak: a piros-feketék húsz, míg a tatabányaiak tizennyolc győzelmet tudtak felmutatni eddig az egymás elleni találkozóik során.

Rengetegen érkeztek Dorogra Tatabányáról a bányászrangadóra
Rengetegen érkeztek Dorogra Tatabányáról a bányászrangadóra
Fotó: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Ahogyan az várható volt, remek hangulatban érkezett el a vasárnap a két csapat találkozójára. Rengeteg szurkoló kísérte el a vendég bányászokat, akik a mérkőzés elején kék és fehér füstbombáikkal adták meg az alaphangot a várt mérkőzésre. A vendégszektortól nem is olyan messzire foglalták el helyüket a dorogi fanatikusok, akik szintén szép létszámmal érkeztek. Nagy hangpárbajra volt kilátás. A Tatabányának fontosabb volt ez a mérkőzés, már ha lehet ilyet mondani egy megyei derbi kapcsán. Azonban a tabella állása indokolja ezt: Gyürki Gergelyék továbbra is az egyik legnagyobb esélyesei az aranyérem megszerzésének, sőt, ez a mérkőzés kezdetére hatványozottan is igazzá vált, legfőbb riválisuk, a Veszprém ugyanis csak egy pontot szerzett délelőtti mérkőzésén a Gyirmót második csapatának otthonában. 

A küzdelem dominált a bányászok meccsén

Az összecsapás nem vonul be minden idők leglátványosabb mérkőzései közé, az egészen biztos. A csapatok becsülettel gyűrték egymást, de jól láthatóan érződött a játékosokon a rangadó terhe. Igazán komoly lehetőség nem alakult ki egyik kapu előtt sem. Amikor már a szünetre készülődött mindenki, a semmiből megszerezte a vezetést a Tatabánya: egy véleményes szerelés után Szegleti húzott el a bal oldalon, majd beadását Kocsi fejelte az alsó sarokba. A második félidőben a Dorog jobban ment előre, helyzete is volt, de nem sikerült egalizálniuk, ezzel az idei negyedik hazai meccsükön sem tudtak betalálni az ellenfél hálójába. 

Az Opus Tigáz Tatabánya ezzel a győzelemmel, még ha kicsit is, meglépett az üldözőitől, egészen pontos három egységnyi előnyük van az őket követő Veszprém előtt, de a negyedik helyen álló Bicske is mindössze hat ponttal van lemaradva. 

Gyürki Gergely: — Igazi rangadó volt, köszönjük az egyedülálló szurkolótáborunknak, hogy ennyien eljöttek és támogattak minket, büszkék vagyunk az ő teljesítményükre is. A mérkőzésen az történt, amire számítottunk: kiélezett meccs volt, egyik csapat sem vállalt nagyobb kockázatot. A Dorog felívelésekkel próbálkozott leginkább, de ezeket hárítani tudtuk, szerintem megérdemelten győztünk. Most megünnepeljük ezt a győzelmet, aztán készülünk tovább és remélem átmentjük ezt a játékot és szenvedélyt a következő mérkőzésekre.

NBIII. Északnyugati csoport, 23. forduló
Dorogi FC - Opus Tigáz Tatabánya 0-1 (0-1)
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, Dorog, vezette: Kovács G. (Vörös D., Szabó D.)

Dorog: Tulipán - Forgó, Tóth (Bokán 64.), Ferkó Á., Berkó, Bokán, Harmat, Vígh (Schäffer 80.), Balla (Ferkó M. 46.), Szerencsi, Tomás (Nagyházi 80.). Vezetőedző: Bekő Balázs

Tatabánya: Lóth - Kovács (Molnár 61.), Krupánszki, Kocsis (Soltész 68.), Szegleti, Kiprich, Buna, Klausz (Forró 68.), Letenyei, Székely, Szalánszki (Szegő 87.). Vezetőedző: Gyürki Gergely

Gólszerző: Kocsis (40.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában