Derbi

2024.04.06. 11:09

Ismét összecsapnak egymással a bányászok

Jön az ötvenhatodik bányász derbi. Ezúttal Dorogon csapnak össze az NBIII-as csapatok.

Túri Csaba

Jön a bányászok csatájának legújabb felvonása

Fotó: Viszló Balázs

Az igazi vármegyei derbi. A két csapat, helyezéstől és formától függetlenül nem is tudna elképzelni fontosabb, izgalmasabb összecsapást ennél a párosításnál ebben az osztályban. Az őszi mérkőzésük is különösen nagyszerű hangulatban telt, amit végül a tatabányai Bányász tudott 3-1-re megnyerni a hajrában szerzett két góllal. 

Sok múlik az edzők által kitalált stratégiákon
Sok múlik az edzők által kitalált stratégiákon
Fotó: Viszló Balázs

Így állnak egymás ellen a bányászok

A két alakulat egymás elleni mérlege egyik oldalra sem billen el igazán, hajszálnyival állnak csak jobban a dorogiak. Az eddig lejátszott 55 mérkőzésből 20 alkalommal a Dorog, 18 alkalommal pedig a Tatabánya tudott diadalmaskodni 17 döntetlen mellett. A presztízsen kívül a bajnokság végkimenetele szempontjából is rendkívül fontos lesz a találkozó. A hazaiak még reménykedhetnek a dobogó elcsípésében, míg a vendégek az aranyéremért hajtanak. A formákat tekintve Bekő Balázsék állnak rosszabbul, hazai környezetben különösen nem megy nekik eddig ebben az esztendőben. A három Dorogon lejátszott találkozójukon egyetlen pontot szereztek, úgy, hogy egyszer sem tudtak betalálni az aktuális ellenfél kapujába. 

A dorogiak vezetőedzője a III. kerületi TVE ellen elszenvedett vereség után rendkívül elégedetlen volt csapata teljesítményével. nyilatkozatában már akkor hangsúlyozta, hogy a vármegyei bányász-rangadón csak olyan játékos fog pályára lépni, aki a szívét kiteszi a pályára. A Tatabánya eközben szorgosan gyűjtögeti a pontokat, bár a legutóbbi, Bicske elleni döntetlen kicsit fájó lehet számukra, mert egy győzelemmel három ponttal el tudtak volna lépni legnagyobb vetélytársuktól, a tavalyi bajnok Veszprémtől. Gyürki Gergely mérkőzésről mérkőzésre egyre elégedettebben nyilatkozik, ami számukra jó jel lehet a formaidőzítés miatt. 

Ősszel remek hangulat uralkodott a bányászok csatáján
Ősszel remek hangulat uralkodott a bányászok csatáján
Fotó: Viszló Balázs

A hangulatra egészen biztosan nem lesz panasz, a vendégszurkolók több százan érkeznek majd vármegyei riválisuk otthonába, a mérkőzésre pedig közösen fognak vonulni. Minden bizonnyal a hazai drukkerek sem maradnak majd otthon ezen a napon, de egy semleges futballszeretőnek is kifejezetten tetszetős mérkőzés lesz, ebben egészen biztosak lehetünk.

NBIII. Északnyugati csoport, 23. forduló
Dorogi FC - Opus Tigáz Tatabánya
Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, vasárnap: 16 óra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában