Labdarúgó NBIII.

2024.03.31. 21:05

Nagy lehetőséget szalasztott el a Bányász

Igazi rangadót játszottak húsvét vasárnapján Tatabányán. Szép számú közönség előtt egy pontot szerzett a Bányász a vendég Bicske csapata ellen.

Nem tudott nagyobb előnyt kiharcolni a Bányász a tabellán

Fotó: Flajsz Peter

Nagy lehetőséget kapott a Bányász a húsvéti hétvégén, ugyanis legnagyobb riválisuk, a tavalyi bajnok Veszprém óriási meglepetésre hatalmas pofonba szaladt bele még a szombati játéknapon. A bakonyi gárda a Puskás Akadémia második csapata ellen 5-0-ra vérzett el hazai pályán, így megnyílt a lehetőség az Opus Tigáz Tatabánya előtt, hogy meglépjenek az első helyen.

Küzdött a Bányász, de "csak" egy pontra volt elég a Bicske ellen
Küzdött a Bányász, de "csak" egy pontra volt elég a Bicske ellen
Fotó: Flajsz Peter

Az elmúlt fordulóban a Dorog által legyőzött Bicske is nyerni érkezett a mérkőzésre, hiszen győzniük kellett volna az aranyéremről szőtt vágyaik életben tartásához. A remek hangulatban és páratlan jó időben rendezett találkozón a Bányász tizenöt perc elteltével megszerezte a vezetést Soltész Barnabás találatával, amit a vendégek a játékrész derekán kiegyenlítettek. A későbbiekben gyűrték egymást rendesen a csapatok, de több gól már nem született a pihenőig.

Ismét első helyen a Bányász

A második félidő már jóval eseménytelenebbül telt, próbálkozott mindkét gárda, de a kaput egyik alakulat sem tudta már bevenni, így maradt a döntetlen. Bár nagy esélyt szalasztott el a Bányász, ez az egy pont, főként egy ilyen ellenfél ellen még nagyon sokat érhet a végelszámolásnál. A lényeg most az, hogy az Opus Tigáz Tatabánya az első helyről várja a folytatást, még ha a különbség a lehető legkisebb is.

 

NBIII, Északnyugati csoport, 22. forduló
Opus Tigáz Tatabánya - Bicskei TC 1-1 (1-1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, vezette: Szommer A. (Kulman T., Nagy B.)

Tatabánya: Lóth - Buna, Krupánszki, Székely, Forró (Klausz 66.), Soltész, Szegleti, Szalánszki, Letenyei (Kovács 84.), Szegő (Kocsis 66.), Kiprich. Vezetőedző: Gyürki Gergely

Bicske: Illés - Lakatos, Gaszner, Száhl, Király (Fördős 81.), Savanya (Varga 70.), Szalai (Tajti 70.), Hirman (Benke 70.), Tischler, Bozsoki, Dulló. Vezetőedző: Komjáthy Péter

Gólszerzők: Soltész (17.), illetve Gaszner (28.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában