Floorball

2024.03.10. 19:45

Ismét ezüstérmesek a Palánkdöngetők

A Szőnyi Palánkdöngetők Köre felnőtt férfi floorballcsapata tavalyi ezüstérme után ismét a második helyet szerezte meg a 3 Nations Floorball League mostani kiírásában. A vasárnap késő délután Bécsben rendezett fináléban a szlovén Škofja Loka 10-6-ra nyert a komáromiak ellen.

Kovács László

A kilenc szlovén, osztrák és magyar csapatot felvonultató mezőnyből az alapszakaszt követően a Palánkdöngetők a második helyről jutottak a legjobb négy együttessel megrendezett hétvégi bécsi fináléba.

Szőnyi Palánkdöngetők
A Palánkdöngetők játékosai a döntő után gratulálnak a szlovénoknak
Forrás: youtube

Haris Tibor vezetőedző tanítványai a legjobb négy közé jutott másik magyar csapattal, az örök rivális Phoenix Fireball gárdájával néztek farkasszemet a döntőbe jutásért. Az SZPK Sárosi Optika legénységének volt miért törlesztenie, ugyanis az alapszakasz utolsó mérkőzésén 9-4-re kikapott az érdiektől. Igaz, annak az összecsapásnak a komáromiak szempontjából már nem volt nagy jelentősége, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy a Duna-partiak biztos résztvevői a négyes döntőnek.

A mostani összecsapáson, a második harmad végén úgy tűnt, hogy nem a komáromiak nem lesznek a finalisták, ugyanis már két góllal is vezetett a Phoenix. Az utolsó húsz percben aztán újra dübörgött az úthenger és Pfneiszli Péterék alig több mint egy perccel a vége előtt szerzett góllal 6-5-re nyertek.

A másik találkozón a címvédő szlovén Škofja Loka 6-4-re győzött a házigazda Wiener Floorball Verein csapata ellen, így vasárnap megismétlődött az egy évvel korábbi döntő.

Ismét hat gólt ütöttek a Palánkdöngetők

A tavalyi, Komáromban rendezett fináléban a szlovén csapat 12-6-ra bizonyult jobbnak a házigazdáknál, az idei kiírásban, az alapszakaszban 17-3-ra nyertek a narancsárgák otthonában, hazai környezetben pedig 8-1-re diadalmaskodtak. Mindezek ellenére a Palánkdöngetők szerettek volna borsot törni a 12 ezer lelket számláló kisváros csapatának orra alá.

Noha a komáromiak egyszer sem vezettek a találkozó során, sokáig mégis úgy tűnt, hogy az SZPK meglepetést is okozhat. Az első harmadot 2-0-ra nyerték a szlovénok, a másodikat 4-3-ra a mieink. Az 50. percben még 7-6-ot mutatott az eredményjelző, ám a hajrá az ellenfélé volt, és 10-6-os sikerük azt jelentette, hogy a komáromi csapat az idén is ezüstérmeket hozhat haza.

A 25 éves múltra visszatekintő magyar bajnok és kupagyőztes, a 2023-as év legjobb komáromi csapata, az SZPK Sárosi Optika együttese számára nem ért véget a szezon, az OB I.-es bajnokságban, illetve a kupában igyekszik minél jobban szerepelni és megvédeni címeiket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában