Elfogyott a türelem

2024.03.13. 14:32

A tatabányai kudarc után kirúgták az edzőt

Közleményt adott ki a Győri Audi ETO KC csapata a vezetőedző azonnali menesztéséről.

Kemma.hu

Tatabányán örülhetett utoljára győzelemnek Ulrik Kirkely

Fotó: Viszló Balázs

A Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban rendezték meg a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, amelynek a fináléjában zsinórban harmadszor csapott össze a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatai. Az előző két kiíráshoz hasonlóan ezúttal is a fővárosi zöld-fehérek emelhették magasba a trófeát, az összesített kupagyőzelmeket tekintve beérve a Rába-partiakat. 

Ulrik Kirkely itt még nem sejtette, hogy hamarosan véget ér számára a győri kaland
Ulrik Kirkely itt még nem sejtette, hogy hamarosan véget ér számára a győri kaland
Fotó: Viszló Balázs

A győri klub vezetőségének sok volt ez a kudarc és azonnali hatállyal menesztették Ulrik Kirkely vezetőedzőt és segítőjét, Kristian Danielsent. A győri csapat sokáig vezetett a kupadöntőben, de egy pár perces blokk után sorozatban harmadszor veszítettek a fináléban. Egy nappal korábban a Debrecen ellen is csak drámai körülmények között sikerült továbbjutni, miközben a bajnokságban is elszenvedtek két vereséget, amivel a veretlen Ferencváros mögött a második helyen állnak.

A dán szakemberek helyét ideiglenesen Kun Attila, a Győri Audi ETO Akadémia szakmai igazgatója veszi át. A klub beszámolója szerint az új vezetőedző kilétéről már megkezdték a tárgyalásokat. Ulrik Kirkelly 2023-ban ült le a győriek kispadjára Ambros Martin távozása után, tehát első szezonját sem tudta befejezni a csapat élén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában