Magyar Kupa

2024.03.10. 21:30

Ismét a Ferencváros örülhetett Tatabányán

Kemma.hu

A bronzmérkőzésen a Mosonmagyaróvár ugyan az első félidőben tapadt a debreceniekre, a szünetben csak egy gól volt a különbség. A második játékrészben a cívisvárosiak azonban ritmust váltottak, elhúztak ellenfelüktől és a hátralévő percekben már nem is engedték közel magukhoz. A DVSC Schaeffler együttese magabiztos játékkal szerezte meg a harmadik helyet.

A debreceniek örülhettek a Magyar Kupa bronzmérkőzése után
A debreceniek örülhettek a Magyar Kupa bronzmérkőzése után
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A döntőben egymás után harmadszor is ugyanarra az összecsapásra került sor. A Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria találkozó évek óta a női kézilabdázás derbijének számít, ezúttal is a végletekig kiélezett csatára számíthattak a tatabányai csarnokba kilátogatók. A Ferencváros játékosai a döntő elején láthatóan nem találták a helyüket a pályán, a nyolcadik percig kellett várniuk az első szerzett góljukra. Az ETO kihasználta ellenfele kezdeti gyengeségeit, gyorsan elhúzott öt góllal. A fővárosiak ezután szépen lassan megérkeztek a mérkőzésbe, sikerült egyenlíteniük is, de a szünetre mégis kétgólos győri előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrész elején a győriek másolták a Fradi mérkőzés eleji formáját, hosszú percekig képtelenek voltak betalálni a remek formát kifogó Böde-Bíró Blankának. A továbbiakban egyre többször talált be a Győr, de a Ferencváros nem akart tőlük leszakadni, sőt, az 50. percben az eredményjelzőn döntetlen állás szerepelt. A végjátékra fordulva meginogtak a Rába-partiak, az FTC játékosai vérszagot kaptak és sorozatban szerzett négy góllal megléptek a rekordbajnok együttestől. A győri szurkolók döbbenten nézték a pályán történteket, a Ferencváros szurkolói ellenben extázisban szurkoltak. A végére több izgalom nem maradt, zsinórban harmadszor hódította el a Magyar Kupa serlegét az FTC-Rail Cargo Hungaria, ezzel összesítésben is beérte a győzelmek számát tekintve ellenfelét.

Szurkolóival együtt ünnepelték a sikert a Ferencváros játékosai
Szurkolóival együtt ünnepelték a sikert a Ferencváros játékosai
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

 

Török Bódog Magyar Kupa négyes döntő, Tatabánya
Harmadik helyért:
DVSC Schaeffler - Motherson Mosonmagyaróvári KC 34-29 (16-15)

Döntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 25-23 (11-13)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában