Kézilabda

2024.03.13. 19:19

Ingyen belépőket is kaptak a Diákolimpia résztvevői

Az elmúlt hétvége a sportoló diákokról szólt. A Diákolimpia országos döntői három helyszínen zajlottak: Balatonfüreden, Kiskunhalason és Tatán.

Kemma.hu

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) közleményéből kiderül, hogy a középiskolások „B” kategóriás kézilabda döntőjének Tata adott otthont három helyszínnel: Güntner Aréna, Tatai Edzőtábor és Eötvös József Gimnázium. A sporteseményen a Tatabányai SZC Bánki Donát-Péch Antal Technikum csapata képviselte vármegyénket. Az MDSZ tájékoztatása szerint, a tavalyi létszámhoz képest idén többen, közel 100 csapat adta be a jelentkezését. A tatai Diákolimpia döntőjében 16 fiú kézilabdacsapat küzdött meg a trófeáért.

A tatabányai kézilabdacsapat a Diákolimpián
 Tatabányai SZC Bánki Donát-Péch Antal Technikum csapata a második helyen végzett 
Forrás: MDSZ

Az eseményt Tata város polgármestere, Michl József nyitotta meg, majd a Magyar Kézilabda Szövetség meglepetésként a jelenlévő csapatok játékosainak ingyen belépőket osztott ki a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjére, amit ugyanazon a hétvégén rendeztek a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban. A tatabányai diákok a C csoportban két győzelem és egy döntetlen mellett az első helyen végeztek és várhatták az elődöntőt. A fináléba kerülésért a debreceni Tóth Árpád Gimnázium gárdáját legyőzték, azonban a fináléban alulmaradtak a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiummal szemben, ezzel a második helyen végeztek.

Fiú kézilabda Diákolimpia Országos Döntő
V-VI. korcsoport, „B” kategória
1.    Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium    
2.    Tatabányai SZC Bánki Donát-Péch Antal Technikum    
3.    Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum  
4.    Debreceni Tóth Árpád Gimnázium

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában